Manuals

Ristiriitojen muokkaus

Tätä kutsutaan joskus kolmensuuntaiseksi yhdistämiseksi (three-way merge) ja se näytetään kolmessa paneelissa. Toimenpiteeseen liittyy kuitenkin oikeastaan neljä tiedostoa. Näyttämättä jätetty tiedosto on yhteinen kantatiedosto, viimeisin yhteinen edeltäjä kahdelle nyt ristiriidassa olevalle tiedostolle. Alla oleva kaavio selventää kolmen tiedoston välisiä suhteita:

Kuva 2.1. Tiedostoristiriita

Tiedostoristiriita

Kantatiedosto esittää vanhinta yhteistä versiota tiedostosta, johon Sinä ja He alatte tehdä muutoksia. Minun esittää kantatiedostoa, johon on lisätty kaikki sinun tekemäsi muutokset, kun taas Heidän on tiedosto, jossa ovat kaikki jonkun muun tekemät muutokset tiedostoon. Vasen paneeli näyttää muutokset Heidän tiedostossaan suhteessa kantatiedostoon, ja oikea paneeli näyttää muutokset Minun tiedostooni suhteessa kantatiedostoon. Alimmainen paneeli näyttää tulostiedostoa, johon koetat ratkoa ristiriidat.

Ristiriidan ratkaisunäkymässä voit valita lohkon tiedostoversioista Minun, Heidän tai molemmat. Tässä tapauksessa muutokset näkyvät kuitenkin alimmaisessa paneelissa.

TortoiseSVN homepage