Manuals

ТортоисеМерге историја

Радећи на TortoiseSVN открили смо да кад год корисници пошаљу закрпе да прошире пројекат или фиксирају багове имамо пуно посла да применимо те закрпе. Много пута те закрпе су неодговарајуће и не могу се применити алатом из командне линије https://unxutils.sourceforge.net/ зато што смо радили на тим фајловима и мењали их.

То је такође главни разлог зашто ТортоисеСВН оригинално није имао ТортоисеСВНКреирај закрпу примењено: преферирамо да корисници целе фајлове јер је са њима лакше применити закрпе.

Тако смо потрошили пуно времена претражујући интернет за ГУИ алат који ће применити фајлове закрпа, али све што смо нашли је да такав алат не постоји. Дакле да пресечемо дугу причу укратко: Одлучили смо да, ако нико не нуди такав алат, ми га сами напишемо. Тако је рођен ТортоисеМерге.

Како ТортоисеСВН већ користи Субверзиону библиотеку, која има фину машину разликовање у себи, било је природно да се користи ова библиотека уместо ГНУ дифф.

Субверзија 1.7 уводи svn patch команду која омогућава да се примени закрпа фајл на радну копију. ТортоисеМерге користи сада исте функције као Субверзиона команда да избегне различито понашање између њих.

TortoiseSVN homepage