Листе измена

У идеалном свету, ви увек радите само на једној ствари у времену, и ваша радна копија садржи само један скуп логичних измена. ОК, вратимо се реалности. То се често дешава да имате да радите на више независних задатака одједном, и када погледате у дијалог урезивања, све измене су помешане заједно. Особина листа измена помаже вам да групишете фајлове заједно, чинећи то лаким да се види шта радите. Наравно ово се може радити само ако измене нису преклопљене. Ако два различита посла дотичу исти фајл, нема начина да издвојите измене.

Можете видети листу промена на више места, али најважније је дијалог урезивања и провери-за-измене дијалогу. Почнимо у провери-за-измене дијалогу после вашег рада на више особина и више фајлова. Када први пут отворите дијалог сви измењени фајлови су излистани заједно. Претпоставимо да желите организовати ствари и груписати те фајлове саглано са особинама.

Изаберите један или више фајлова и користите Контекст МениПомери у листу измена да додате ставку у листу измена. Почетно нема листе измена тако да најпре треба креирати нову листу измена. Дајте јој име које описује за шта ћете је користити и кликните OK.Дијалог се мења да покаже групе ставки.

Када једном креирате листу измена можете вући и бацити ставке у њу, или из друге листе измена, или из Windows Explorer. Вучењем из Експлорера може бити корисно ако вам дозвољава да додате ставке у листу измена у листу измена пре него је фајл измењен. Могли сте то урадити из провери-за-измене дијалога, али само приказивањем све неизмењене фајлове.

Слика 4.14. Дијалог урезивања са листом промена

Дијалог урезивања са листом промена


У дијалогу урезивања можете видети ове исте фајлове, груписане листом измена. Осим што даје тренутну визуелну индикацију груписања, можете користити групна заглавља да изаберете који фајл урезати.

ТортоисеСВН резервише једно име листе измена за сопствено коришћење, именом занемари-при-урезивању. Ово се користи да се означе верзионисани фајлови који скоро никад не желите да урежете чак и када имају локалне измене. Особина је описана у одељак под именом „Искључивање ставки из листе за урезивање“.

Када урезујете фајлове који припадају листи измена нормално је да очекујете да чланови листе измена нису више потребни. Тако се подразумевано фајлови уклоне из листе измена аутоматски при урезивању. Ако желите задржати фајл у листи измена, користите Чувај листе измена чекбокс на дну дијалога урезивања.

Савет

Листа измена је чиста могућност локалног клијента. креирањем и уклањањем листа измена не утиче на спремиште, нити на било коју радну копију. Она је једноставно уобичајени начин да организујете ваше фајлове.

Упозорење

Приметимо да ако користите листу измена, екстернали неће више бити приказани у својој групи. Ако има листа измена фајлови и фолдери се групишу по листи измена, не по екстерналима.