Врати назад (поништи) ревизије у спремишту

Користи дијалог дневника ревизија

Најлакши начин да се врате измене из једне или више ревизија је коришћење дијалога дневника ревизија.

 1. Изаберите фајл или фолдер у коме желите да вратите измене. Ако желите да вратите све измене, ово ће бити фолдер на врху.

 2. Изаберите ТортоисеСВНПрикажи дневник да прикажете листу ревизија. Можда ће вам требати да користите Прикажи Све или Следећих 100 да прикажете ревизију(е) која вас интересује.

 3. Изаберите ревизију коју желите да вратите. Ако желите да поништите део ревизије изаберите најпре једну и држите Шифт тастер док одабирате следећи. Ако желите да покупите поједине ревизије и опсеге користите Цтрл тастер док одабирате ревизије. Десни клик на изабрану ревизију(е), затим изаберите Контекст мениВрати измене ове ревизије.

 4. Или ако желите да учините ранију ревизију нову ГЛАВНУ ревизију, десни клик на изабрану ревизију, затим изаберите Контекст МениВрати у ову ревизију. Ово ће уништити све измене после изабране ревизије.

Ви сте вратили измене у оквиру радне копије. Проверите резултат, затим урежите измене.

Користи дијалог спајања

Ако хоћете да унесете бројеве ревизија као листу користите дијалог Стапања. Претходни метод користи стапање иза сцене; овај метод га користи експлицитно.

 1. У вашој радној копији изаберите ТортоисеСВНСтопи.

 2. У Тип стапања дијалогу изаберите Стопи опсег ревизија.

 3. У Из: пољу унесите пун УРЛ спремишта фолдера ваше радне копије. Ово долази као уобичајени УРЛ.

 4. У Опсег ревизија за стапање пољу унесите листу ревизија за враћање (или користите дијалог дневника да их изаберете како је описано раније).

 5. Будите сигурни да је Инверзно стапање чекбокс означен.

 6. У Опције стапања дијалогу прихватите уобичајене.

 7. Кликните Стапање да комплетирате стапање.

Можете вратити измене у оквиру ваше радне копије. Проверите да су резултати очекивани, затим урежите измене.

Користи свндумпфилтер

Пошто ТортоисеСВН никад не губи податке, ваша враћена назад ревизија још увек постоји као интермедијална ревизија у спремишту. Само ГЛАВНА ревизија је измењена у претходно стање. Ако желите да направите да ревизије нестану комплетно из спремишта, брисањем свих стаза које су икад постојале, морате користити много екстремније мере. Осим ако не постоји веома добар разлог да се то ради, то није препоручљиво. Један посебан разлог би био да неко урезује поверљив документ у јавно спремиште.

Једини начин да се уклоне подаци из спремишта је да се користи Субверзиони алат командне линије svnadmin. Можете наћи опис како то ради на Repository Maintenance.