Manuals

TortoiseMergen historia

TortoiseSVN-projektin yhteydessä huomasimme, että aina kun käyttäjät lähettivät korjauksia (paikkatiedostoja) parantaakseen ohjelmaa tai korjatakseen vikoja, niiden käyttöön ottamisesta koitui runsaasti työtä. Monesti korjaukset olivat vanhentuneita, eikä niitä voinut antaa syötteeksi patch-ohjelmalle (https://unxutils.sourceforge.net/), koska työskentelimme samojen tiedostojen parissa ja olimme joskus ehtineet jo muuttaa niitä.

Tämä oli pääsyy siihen, miksi TortoiseSVN ei aluksi sisältänyt komentoa TortoiseSVNLuo paikkatiedosto: halusimme käyttäjien lähettävän meille kokonaisia tiedostoja, koska niiden kanssa oli helpompi työskennellä.

Vietimme runsaasti aikaa etsien internetistä graafisella käyttöliittymällä varustettua työkalua, joka osaisi käsitellä paikkatiedostoja, havaitaksemme vain, ettei sellaista ole olemassa. Niinpä päätimme kirjoittaa omamme, ja siten TortoiseMerge sai alkunsa.

Koska TortoiseSVN käyttää Subversion-kirjastoa, johon sisältyy näppärä vertailumekanismi, oli luontevaa valita se GNU diff -kirjaston sijaan.

Subversion 1.7 sisälsi uuden svn patch -komennon, jonka avulla työkopioon voi yhdistää paikkatiedoston. TortoiseMerge käyttää nyt samaa alla olevaa toiminnallisuutta välttääkseen toiminnalliset erot.

TortoiseSVN homepage