Manuals

Pakota käyttäjät syöttämään lokiviesti

On kaksi tapaa estää käyttäjiä toimittamasta muutoksia arkistoon tyhjällä lokiviestillä. Yksi on TortoiseSVN-spesifi, toinen toimii kaikilla Subversion-asiakkailla, mutta vaatii pääsyä palvelimelle.

Komentojono palvelimella

Jos sinulla on pääsy arkistopalvelimelle, voit asentaa ennen toimitusta suoritettavan komentojonon, joka hylkää kaikki toimitukset, joissa on tyhjä tai liian lyhyt lokiviesti.

Palvelimen arkistokansiossa on kansio hooks, joka sisältää esimerkkejä komentojonoista, joita voit käyttää. Tiedosto pre-commit.tmpl sisältää esimerkkikomennon, joka estää toimituksen, jos lokiviesti on tyhjä tai liian lyhyt. Tiedostossa on myös ohjeet komentojonon asentamiseen ja käyttämiseen - noudata niitä, ja homman pitäisi toimia.

Tätä tapaa suositellaan, jos käyttäjät käyttävät TortoiseSVN:n ohella muita Subversion-asiakasohjelmia. Haittapuoli on se, että palvelin hylkää toimituksen, ja siksi käyttäjät saavat virheilmoituksen. Asiakasohjelma ei voi tietää etukäteen, että toimitus epäonnistuu. Jos haluat, että TortoiseSVN-toimitusikkunan OK-painike on estetty, kun lokiviesti on liian lyhyt, niin käytä alla kuvattua tapaa.

Projektin ominaisuudet

TortoiseSVN käyttää ominaisuuksia ohjaamaan eräitä ominaisuuksiaan. Yksi näistä ominaisuuksista on tsvn:logminsize.

Jos asetat ko. ominaisuuden kansiolle, TortoiseSVN estää OK-painikkeen kaikissa toimitusikkunoissa, kunnes käyttäjä on syöttänyt lokiviestin, joka on vähintään niin pitkä kuin ominaisuus määrittää.

Katso lisää projektin ominaisuuksien asettamisesta luvusta ”Projektiasetukset”.

TortoiseSVN homepage