Peruuta arkistoon tehtyjä muutoksia

Käytä loki-ikkunaa

Helpoin tapa peruuttaa muutokset yhdestä tai useammasta versiosta on käyttää loki-ikkunaa.

  1. Valitse tiedosto tai kansio, jossa peruttavat muutokset ovat. Jos haluat perua kaikki muutokset, on syytä käyttää työkopion juurikansiota.

  2. Anna komento TortoiseSVNNäytä loki näyttääksesi versiolistan. Saatat joutua käyttämään painiketta Näytä kaikki tai Seuraavat 100 näyttääksesi versiot, joista olet kiinnostunut.

  3. Valitse versio, jonka muutokset haluat perua. Jos haluat perua muutokset versiovälillä, valitse niistä ensimmäinen ja pidä Shift-näppäin pohjassa valitessasi viimeistä. Jos haluat valita yksittäisiä versioita ja versiovälejä, pidä Ctrl-näppäin pohjassa valintoja tehdessä. Lopuksi oikea-napsauta valintaa ja anna komento KontekstivalikkoPoista tämän version muutokset.

  4. Jos taas haluat tehdä aiemmasta versiosta uuden HEAD-version, oikea-napsauta valittua versiota ja anna komento KontekstivalikkoPalauta tähän versioon. Tämä peruu kaikki valitun version jälkeen tehdyt muutokset.

Olet nyt perunut muutokset työkopiossasi. Tarkista muutokset ja toimita ne sitten arkistoon.

Käytä yhdistämisikkunaa

Jos haluat luetella versionumerot, voit käyttää yhdistämisikkunaa. Edellinen menetelmä käyttää käyttää yhdistämistä sisäisestitämä menetelmä käyttää sitä suoraan.

  1. Valitse työkopiossasi komento TortoiseSVNYhdistä.

  2. Valitse Yhdistämistyyppi-ikkunasta vaihtoehto Yhdistä versioväli.

  3. Syötä Mistä: -kenttään työkopiosi arkistopaikannin. Tämän pitäisi täyttyä oletuspaikantimella.

  4. Syötä Yhdistettävä versioväli -kenttään peruttavat versiot (tai käytä loki-ikkunaa niiden valitsemiseen kuten yllä on kuvattu).

  5. Varmista, että asetus Käänteinen yhdistäminen on valittuna.

  6. Hyväksy oletusarvot Yhdistämisvalinnat-ikkunassa.

  7. Napsauta Yhdistä viimeistelläksesi yhdistämisen.

Olet nyt perunut muutokset työkopiossasi. Tarkista muutokset ja toimita ne sitten arkistoon.

Käytä svndumpfilter-ohjelmaa

Koska TortoiseSVN ei koskaan hävitä tietoa, perumasi versiot ovat yhä olemassa arkistohistoriassa. Vain HEAD-versio muuttui viittaamaan arkiston aiempaan tilaan. Jos haluat hävittää versiot kokonaan arkistostasi, joudut käyttämään järeämpiä aseita. Jollei tähän ole hyvää syytä, sitä ei suositella(eräs mahdollinen syy voisi olla se, että joku on toimittanut luottamuksellisen dokumentin julkiseen arkistoon).

Ainut keino poistaa tietoa arkistosta on käyttää Subversionin svnadmin-komentorivityökalua. Löydät kuvauksen sen toiminnasta Subversion-kirjan luvusta Repository Maintenance.