Manuals

Arkiston käyttö

Käyttääksesi TortoiseSVN-ohjelmaa (tai jotain toista Subversion-asiakasta), tarvitset paikan, missä arkistosi sijaitsevat. Voit tallettaa arkistosi joko paikallisesti ja kytkeytyä niihin käyttämällä file:// -yhteyskäytäntöä, tai voit sijoittaa arkistot palvelimelle ja kytkeytyä niihin http:// tai svn:// -yhteyskäytännöillä. Nämä kaksi palvelinyhteyskäytäntöä voidaan myös salata, jolloin ne ovat vastaavasti muotoa https:// tai svn+ssh://. Salausta tuetaan myös svn://-yhteyskäytännön kanssa SASL-kirjaston avulla.

Jos käytät jotain julkista arkistopalvelua, kuten esim.SourceForge tai palvelimesi on jo asennettu jonkun toimesta, voit siirtyä suoraan lukuun Luku 4, Päivittäisen käytön opas.

Jos sinulla ei ole palvelinta ja työskentelet yksin (tai jos vain kokeilet Subversion- ja TortoiseSVN-ohjelmia), niin paikallinen arkisto on luultavasti paras vaihtoehto. Voit luoda suoraan arkiston aiemmin luvussa Luku 3, Arkisto kuvatulla tavalla. Lue tämän jälkeen luvusta Luku 4, Päivittäisen käytön opas peruskäytön ohjeet.

Jos ajattelit ottaa käyttöön usean käyttäjän arkiston verkkojaolla, harkitse uudelleen. Luvussa ”Arkiston käyttö verkkojaolta” kerrotaan, miksi tämä on mielestämme huono ajatus. Palvelimen asennus ei ole niin vaikeaa, miltä se kuulostaa, ja tarjoaa vakaamman ympäristön ja luultavasti myös nopeusetuja.

Tarkempaa tietoa Subversionin palvelinvaihtoehdoista ja vinkkejä sinulle parhaiten sopivaan kokoonpanoon löydät Subversion-kirjan kappaleesta Server Configuration.

Subversionin alkuaikoina palvelimen käyttöönotto vaati hyvän ymmärryksen sen konfiguroinnista, ja aiemmat versiot tästä ohjeesta sisälsivät yksityiskohtaisia kuvauksia palvelimen käyttöönotosta. Sittemmin asiat ovat muuttuneet helpommiksi ja tarjolla on erilaisia palvelinasennuspaketteja, jotka ohjaavat läpi asennusprosessin. Ohessa muutamia näistä:

Löydät uusimmat linkit aina Subversion -verkkosivustolta.

Löydät lisää Kuinka Teen -ohjeita TortoiseSVN-verkkosivuilta.

TortoiseSVN homepage