Преусмеравање провере надоградње

ТортоисеСВН проверава да ли је доступна нова верзија сваких неколико дана. Ако постоји доступна новија верзија, информција је приказана у дијалогу урезивања.

Слика C.1. Дијалог урезивања, приказује примедбе надградње

Дијалог урезивања, приказује примедбе надградње

Ако сте одговорни за више корисника на вашем домену, можда желите да ваши корисници користе само верзије које сте ви одобрили и нећете имати инсталисану последњу верзију. Вероватно не желите да се тај дијалог за доградњу појави и да ваши корисници оду и изврше тренутну доградњу.

Верзија 1.4.0 и касније ТортоисеСВН омогућавају вам да преусмерите надоградњу провере ка вашем интранет серверу. Можете подесити регистри кључ HKCU\Software\TortoiseSVN\UpdateCheckURL (стринг вредност) ка УРЛ управљену ка текст фајлу у вашем интранету. Тај текст фајл мора да има следећи формат:

1.9.1.6000
A new version of TortoiseSVN is available for you to download!
http://192.168.2.1/downloads/TortoiseSVN-1.9.1.6000-svn-1.9.1.msi
      

Прва линија у том фајлу је стринг верзије. Морате бити сигурни да је то тачан стринг верзије ТортоисеСВН инсталационог пакета. Друга линија је произвољан текст приказан у дијалогу урезивања. Можете написати ту што год желите. Само приметимо да је простор у дијалогу урезивања ограничен. Предугачки текст ће бити скраћен! Трећа линија је УРЛ новог инсталационог пакета. Овај УРЛ је отворен када корисник кликне на лабелу произвољне поруке у дијалогу урезивања. Можете такође само управити корисника на веб страницу уместо МСИ фајл директно. УРЛ је отворен уобичајеним веб претраживачем, тако да ако специфицирате веб страницу та страница је отворена и приказана кориснику. Ако специфицирате МСИ пакет претраживач ће питати корисника да сачува МСИ фајл локално.