Додатак C. Корисни савети за администраторе

Садржај

Распоређивање ТортоисеСВН преко групне полисе
Преусмеравање провере надоградње
Подешавање SVN_ASP_DOT_NET_HACK променљиве окружења.
Онемугући улаз контекстног менија

Овај додатак садржи решења проблема/питања која бисте могли имати када сте одговорни за размештање ТортоисеСВН на више рачунара клијената.

Распоређивање ТортоисеСВН преко групне полисе

ТортоисеСВН инсталација долази као МСИ фајл, што уначи да не би трбало да имате проблеме при додавању тог МСИ фајла групи вашег контролора домена.

Добар преглед како да се то уради може се наћи у бази знања у Микрософтовом чланку 314934: http://support.microsoft.com/?kbid=314934.

ТортоисеСВН мора бити инсталиран под Компјутер конфигурација а не под Корисничка конфигурација. Ово зато што ТортоисеСВН захтева ЦРТ и МФЦ ДЛЛ , које могу бити подељене по компјутеру а не по кориснику. Ако стварно морате инсталирати ТортоисеСВН по кориснику онда морате, најпре, инсталирати МФЦ и ЦРТ пакете из верзије 12 од Микрософта у сваки компјутер где желите да инсталирате ТортоисеСВН по кориснику.

Можете подесити МСИ фајл ако желите да сви корисници заврше истим подешавањем. ТСВН подешавање је запамћено у регистрима под HKEY_CURRENT_USER\Software\TortoiseSVN и опште Субверзионо подешавање (који се тиче свих Субверзионих клијената) запамћен је у конфиг фајловима под %APPDATA%\Subversion. Ако вам треба помоћ са МСИ подешавањем покушајте један од форум измена или претражите веб за МСИ трансформација.