Чишћење

Субверзиона команда не може комплетирати задовољавајуће, можда због проблема са сервером, ваша радна копија може бити у неконзистетном стању. У том случају треба да користите ТортоисеСВНЧишћење Добра је идеја да урадите ово на вршном нивои радне копије.

Слика 4.35. Дијалог чишћења

Дијалог чишћења


У дијалогу чишћења постоје друге корисне опције за пребацивање радне копије у чисто стање.

Чишћење статуса радне копије

Као што је горе изложено, ова опција покушава да пребаци некозистентну радну копију у радно и корисно стање.Ово не утиче на податке које имате већ само на стање базе података радне копије. Ово је актуелна команда Чишћење коју знате од старих ТортоисеСВН клијената или других СВН клијената.

Уклони кључ за писање

Ако се чекира, сви кључеви за уписивање су уклоњени из базе података радне копије. За већину ситуација ово се захтева да чишћење ради!

Само отчекирај ову опцију ако је радна копија коришћена од других корисника/клијената у исто време. Али ако је чишћење неуспешно треба да чекирати ову опцију да чишћење буде успешно.

Фиксира временски печат

Мења сва времена фајлова у време задњег урезивања.

Вакумиране старе копије

Уклања не коришћене старе копије и компримује све старе копије радне копије фајлова.

Обнавља прекриваче шкољке

Понекад прекривачи шкољке, специјално на стаблу прегледа са леве стране претраживача не приказује текући статус, или статус кеш одбија да препозна измене. У овој ситуацији можете користити ову команду да присилите обнављање.

Укључи екстернале

Ако је чекирано, онда све акције су дате за све фајлове и фолдере укључене са svn:externals особинама.

Брише неверзионисане фајлове и фолдере. Брише занемарене фајлове и фолдере

Ово је брз и лак начин за уклањање свих генерисаних фајлова у вашу радну копију. Сви фајлови и именици који нису верзионисани гурнути су у канту за ђубре.

Примедба: ви можете урадити исто од ТортоисеСВНВрати дијалог. Ту добијете листу свих неверзионисаних фајлова и фолдера да бирате за уклањање.

Враћа све измене рекурзивно

Ова команда враћа све локалне измене које још нису урезане.

Примедба: боље је користити ТортоисеСВНВрати команду уместо тога, јер тад можете видети и изабрати фајлове које хоћете да вратите.