Подешавање пројекта

Субверзионе особине

Слика 4.36. Субверзиони власнички лист

Субверзиони власнички лист


Можете читати и подесити Субверзионе особине из Виндоуз особине дијалога, али такође из ТортоисеСВНособине и у оквиру ТортоисеСВН статусне листе из Контекст мениособине.

Можете додату ваше личне особине, или неке особине са специфичним значењем у Субверзији. То што почиње са svn:. svn:externals је таква особина; видите како се рукује екстерналима у одељак под именом „Спољашње Ставке“.

свн:кључнеречи

Субверзија подржава ЦВС-сличне проширење кључних речи које се могу користити да углаве фајлиме и ревизиону информацију у сам фајл. Кључне речи тренутно подржане су:

$Date$

Датум задњег познатог урезивања. Ово је засновано на информацију добијену када сте ускладили вашу радну копију. То не проверава спремиште да нађе најскорије измене.

$Revision$

Ревизија задње познатог урезвања.

$Author$

Аутор који је урадио задње познато урезивање.

$HeadURL$

Пун УРЛ овог фајла у спремишту.

$Id$

Компримована комбинација претходне четири кључне речи.

Да би се нашло како користити ове кључне речи, погледајте у svn:keywords section у Субверзионој књизи која вам даје пун опис ових кључних речи и како их користити.

За више информација о особинама у Субверзији видите линк Special Properties.

Додавање и уређење особина.

Слика 4.37. Додавање особина

Додавање особина


Да бисте додали нове особине најпре кликните на Нов.... Изаберите име жељене особине из менија, и попуните га жељеним информацијама у дијалогу специфичних особина. Ови специфични дијалози особина више су описани у одељак под именом „Уређивач особина“.

Да се додају особине које немају свој дијалог користите Напредно из Нов... мени. Затим или избором постојеће особине у комбо боксу или уношењем изабраног имена особине.

Ако желите да примените особину на више ставки одједном, изаберите фајлове/фолдере у претраживачу, затим изаберите Контекст мениособине.

Ако желите да примените особине на сваки фајл и фолдер у хијерархији испод текућег фолдера, чекирајте Рекурзив чекбокс.

Ако желите да уредите постојећу особину, изаберите ту особину из листе постојећих особина, затим кликните на Уреди....

Ако желите да уклоните постојећу особину, изаберите особину из листе постојећих особина, затим кликните на Уклони.

Особина svn:externals може се користити да се привуче у друге пројекте из истог спремишта или сасвим различитог спремишта. За више информација, прочитајте одељак под именом „Спољашње Ставке“.

Особине уређења ГЛАВНЕ ревизије

Пошто су особине верзионисане, не можете уређивати особине претходне ревизије. Ако погледате особине из дијалога дневника, или из не-ГЛВНЕ ревизије у претраживачу спремишта, видећете листу особина и вредности, али не и контролу уређења.

Извоз и увоз особина

Често ћете затећи себе да примењујете исти скуп особина више пута, на пример bugtraq:logregex. Да поједноставите процес копирања особина из једног пројекта у други, можете користити Извези/Увези могућност.

Од фајла или фолдера где је особина већ подешена користите ТортоисеСВНособине, изаберите особине које желите да извезете и кликните на Извези.... Бићете питани за фајлиме где ће се имена особина и вредности сачувати.

Из фолдера где желите да примените ове особине, користите ТортоисеСВНособине кликните на Увоз.... Бићете питани за фајлиме за увоз па одите до места где сте сачували раније извезен фајл и изаберите га. Особине ће бити додате фолдеру не-рекурзивно.

Ако желите да додате особине стаблу рекурзивно пратите горње кораке, затим у дијалогу особина изаберите сваку особину једну за другом, Уреди..., чекирајте Примени особину рекурзивнобокс и кликните на OK.

Увозни фајл формат је бинарни и власништво ТортоисеСВН. Његова је једина сврха да пренесе особине користећи Увоз и Извоз, тако да није потребно уређење ових фајлова.

Бинарне Особине

ТортоисеСВН може руковати бинарним вредностима особина користећи фајлове. Да би се прочитала бинарна вредност особине Сачувај... у фајл. Да се подеси бинарна вредност користите хекса уређивач или други одговарајући алат да цреирате фајл са садржајем који вам је потребан, затим Унеси... из тог фајла.

Мада се бинарне особине не користе често оне могу бити корисне у неким апликацијама. На пример ако смештате огромне графичке фајлове, или ако апликација коришћена да унесе фајл је огромна, можете желети да сачувате прегледне сличице као ообину да бисте могли да брзо добијете преглед.

Аутоматско подешавање особина

Можете конфигурисати Субверзију и ТортоисеСВН да подесите особине аутоматски на фајловима и именицима када се они додају у спремиште. Постоји два начина да се то уради.

Можете да уређујете Субверзиони конфигурациони фајл да омогућите ову особину на вашем клијенту. Општа страна ТортоисеСВН дијалога подешавања има дугме за уртеђивање да је позовете директно. Конфиг фајл је једноставан текст фајл који контролише неке Субверзионе радње. Потребно је да измените две ствари: најпре у делу насловљеном са разно уклоните ознаку коментара на линији enable-auto-props = yes. Затим, потребно је да уредите део испод да дефинишете које особине желите да додате ком типу фајлова. Овај начин је стандардна Субверзиона особина и ради са сваким Субверзионим клијентом. Међутим, мора да буде дефинисана код сваког клијента посебно - нема начина да се пренесе ово подешавање кроз спремиште.

Алтернативни метод је да се подеси tsvn:autoprops особина на фолдеру, како је описано у следећем параграфу. Овај метод ради само за ТортоисеСВН клијенте, али то се добија за све радне копије при обнављању.

Од Субверзије 1.8 можете сетовати особину svn:auto-props у кореном фолдеру. Вредност особине се аутоматски пренесе у све потомачке ставке.

Који год метод да се изабере морате приметити да су ауто-особине примењене само на фајлове у време када су додати спремишту. Ауто-особине неће никада изменити особине фајлова који су већ верзионисани.

Ако желити да будете апсолутно сигурни у то да нови фајлови имају исправне особине примењене, ви треба да подесите у спремишту пре-урезивања закачаљку да одбаци урезивање тамо где нису подешене одговарајуће особине.

Урезивање особина

Субверзионе особине су верзионисане. После измена или додавања особина треба да урежете ваше измене.

Конфликт у особинама

Ако постоји конфликт при урезивању измена, зато што други корисник има измењене исте особине, Субверзија генерише .prej фајл. Обришите овај фајл после разрешења конфликта.

Особине ТортоисеСВН пројеката

ТортоисеСВН има неке своје специјалне особине, и оне почињу са tsvn:.

 • tsvn:logminsize подешава минималну дужину дневник поруке за урезивање. Ако унесете краћу поруку него што је специфицирано овде, урезивање је онемогућено. Ова особина је веома корисна да вас подсети да снабдете одговарајућу описну поруку за свако урезивање. Ако ова особина није подешена, или има вредност нула, празан дневник порука је дозвољен.

  tsvn:lockmsgminsize подешава минималну дужину поруке закључавања. Ако унесете краћу поруку од специфициране овде, закључавање је онемогућено. Ова особина је веома корисна да вас подсети да снабдете одговарајућу описну поруку за свако закључавање које узмете. Ако ова особина није подешена, или је вредност нула, празна порука закључавања се дозвољава.

 • tsvn:logwidthmarker се користи са пројектима који захтевају дневник поруку форматирану на максималну ширину (типично 80 карактера) пре савијања линије. Подешавање ове особине на не-нула урадиће 2 ствари у дневник порука дијалогу: смешта маркер да индицира максималну ширину и онемогућава савијање речи на дисплеју, тако можете видети да ли је текст који сте унели сувише дугачак. Приметимо: ова особина ради коректно само ако имате писмо фиксне-ширине изабран за дневник порука.

 • tsvn:logtemplate се користи са пројектима који имају правила о форматирању дневник порука. особине држе мулти-линијски текст стринг који ће бити убачен у бокс порука урезивања када почнете урезивање. Затим можете уредити да укључите жељене информације. Приметио: ако такође користите tsvn:logminsize, будите сигурни да подесите дужину већу од модела или ћете изгубити заштитни механизам.

  Постоје и специфични шаблони према акцији које можете користити уместо tsvn:logtemplate. Специфични шаблони према акцији се користе ако се сетују, али tsvn:logtemplate ће бити коришћено ако није сетован специфични шаблон према акцији.

  Акционо специфични шаблони су:

  • tsvn:logtemplatecommit је коришћен за сва урезивања из радне копије.

  • tsvn:logtemplatebranch је коришћен када креирате грана/ознака, или када копирате фајлове или фолдере директно у претраживачу спремишта.

  • tsvn:logtemplateimport је коришћен за увоз.

  • tsvn:logtemplatedelete је коришћен при брисању ставки директно у претраживачу спремишта.

  • tsvn:logtemplatemove је коришћен при преименовању или померању у претраживачу спремишта.

  • tsvn:logtemplatemkdir је коришћен при креирању фолдера у претраживачу спремишта.

  • tsvn:logtemplatepropset је коришћен када се мењају особине у претраживачу спремишта.

  • tsvn:logtemplatelock је коришћен при закључавању.

 • Субверзија вам омогућава да подесите аутопропс који би се примењивао на новододате или увезене фајлове, у зависности од екстензије фајла. Ово зависи од тога да сваки клијент има одговарајући скуп одговарајућих аутопропсова у свмј Субверзион конфигурационом фајлу. tsvn:autoprops може бити подешен на фолдере и они могу бити стопљени са корисничким локалним аутопропсима док се увози или додају фајлови. Формат је ист као Субверзиони аутопропс, нпр. *.sh = svn:eol-style=native;svn:executable успоставља две особине на фајловима са .sh екстензијом.

  Ако постоји конфликт између локалних аутопропс и tsvn:autoprops, подешавање пројекта узима примат јер је специфично за пројект.

  Од Субверзије 1.8 можете користити особону svn:auto-props уместо tsvn:autoprops одкад ово има врло сличну функционалност али ради са свим свн клијентима и није специфично за ТортоисеСВН.

 • У Урежи дијалогу имате опције да налепите на листу измењених фајлова, укључујући статус сваког фајла (додат,измењен,итд). tsvn:logfilelistenglish дефинише да ли је статус фајла убачен на енглеском или на локалном језику. Ако особина није подешена подразумевано стање је true.

 • ТортоисеСВН може користити проверу правописа. На Виндоузу 10, провера правописа ОС се користи. На ранијим Видоуз верзијама може се користити провера правописа модули који такође користе ОпенОффис имозола. Ако их имате инсталиране те особине ће одредити коју проверу правописа користити, тј у ком језику ће бити писане поруке дневнике. tsvn:projectlanguage подешава модул језика машине провере правописа која ће се користити када унесете поруку дневника. Можети наћи вредност за ваш језик на: MSDN: Language Identifiers.

  Можете унети ову вредност у децималној или хексадецималној форми ако се префиксује са 0x. На пример Енглески (УС) може се унети као 0x0409 или 1033.

 • Особина tsvn:logsummary се користи издвоји део дневник поруке који ће бити приказан у дневник порука резултата.

  Вредност tsvn:logsummary особине мора бити подешена на једну линију регекс стринга који садржи једну регекс групу. Штогод спари ту групу користи се као резултат.

  Један пример: \[SUMMARY\]:\s+(.*) Ће ухватити све после [SUMMARY] у дневник порука и користи га као резултат.

 • Особина tsvn:logrevregex дефинише регуларни израз који налази референце у ревизије у дневнику порука. Ово се користи у дијалогу дневника да окрене такве референце у везе на које када се кликне или се скролује у ту ревизију (ако је ревизија већ приказана у дијалогу дневника, или ако је доступан из кеша дневника) или отвара нови дијалог дневника који приказује ту ревизију.

  Регуларни израз мора наћи целу референцу, не само ревизиони број. Ревизиони број је извучен из нађеног референтног текста аутоматски.

  Ако ова особона није подешена, подразумеван регуларни израз се користи да се повежу ревизионе референце.

 • Постоји више особина доступних за конфигурацију клијентске закачиве скрипте. Свака особина је за један посебан тип ѕакачиве скрипте.

  Доступне особине/закачиве-скрипте су

  • тсвн:стартцоммитхоок
  • тсвн:прецоммитхоок
  • тсвн:постцоммитхоок
  • тсвн:стартууодатехоок
  • тсвн:преупдатехоок
  • тсвн:поступдатехоок
  • tsvn:prelockhook
  • tsvn:postlockhook

  Параметри су исти као код конфигурисања закачивих скрипти у дијалогу подешавања. Види одељак под именом „Закачив скрипт клијентске стране“ за детаље.

  Како нема сваки корисник своју радну копију преузету у исту локацију са истим именом можете конфигурисати скрипту/алат да извршите премештање у вашој радној копији одређујући УРЛ у спремишту уместо тога, користећи %REPOROOT% као део УРЛ за корен спремишта. На пример, ако је ваша закачива скрипта у вашој радној копији под contrib/hook-scripts/client-side/checkyear.js, ви ћете одредити путању за скрипту као %REPOROOT%/trunk/contrib/hook-scripts/client-side/checkyear.js. На тај начин чак и ако померите ваше спремиште на други сервер не морате подешавати особине закачиве скрипте.

  Уместо %REPOROOT% можете специфицирати %REPOROOT+%. Знак + се користи да убаци било који број фолдер путања неопходних да нађу скрипту.Ово је корисно ако желите да одредите вашу скрипту тако да и ако креирате грану скрипта се још увекналази чак и ако је урл радне копије различит. Користећи горњи пример ви можете специфицирати путању ка скрипти као %REPOROOT+%/contrib/hook-scripts/client-side/checkyear.js.

  Следећа слика екрана приказује како је скрипта за проверу текуће копирајт године у заглављу изворног фајла конфигурисана за ТортоисеСВН.

  Слика 4.38. Дијалог особина за закачиве скрипте

  Дијалог особина за закачиве скрипте


 • Када желите да додате нову особину ви можете или узети један из листе у комбо боксу или можете унети било које име особине које желите. Ако ваш пројекат користи неке подразумеване особине и желите те особине да се појаве на листи у комбо боксу ( да избегнете грешке када уносите име особине), можете креирати листу ваших уобичајених особина користећи tsvn:userfileproperties и tsvn:userdirproperties. Примените ове особине на фолдер. Када уредите особине било које потомачке ставке, ваше уобичајене особине ће се појавити у листи пре-дефинисаних имена особина.

  Можете такође специфицирати да ли је уобичајен дијалог коришћен да дода/уреди ваше особине. ТортоисеСВН нуди различит дијалог, у зависности од типа особина.

  bool

  Ако ваше особине могу имати само два стања, нпр. истина и лаж, онда можете конфигурисати ваше особине као бул тип.

  Слика 4.39. Дијалог особина корисничких бул типова

  Дијалог особина корисничких бул типова


  Специфицирајте ваше особине као :

  propertyname=bool;labeltext(YESVALUE;NOVALUE;Checkboxtext)

  labeltext је текст приказан у горњем дијалогу изнад чекбокса где можете објаснити сврху и употребу особине. Други параметри треба да буду самообјашњиве.

  state

  Ако ваше особине приказују једну од многих могућих стања, нпр. да, не, можда, онда можете конфигурисати вашу особину као стање

  Слика 4.40. Дијалог особина корисничких типова стања

  Дијалог особина корисничких типова стања
  Дијалог особина корисничких типова стања
  Дијалог особина корисничких типова стања


  особину слично овоме:

  propertyname=state;labeltext(DEFVAL;VAL1;TEXT1;VAL2;TEXT2;VAL3;TEXT3;...)

  Параметри су исти као и за бул особине, са DEFVAL уобичајеном вредношћу која се користи ако особина још није подешена или има вредност која није конфигурисана.

  За до три различите вредности дијалог приказује до три радио дугмета. Ако има више вредности користи се комбо бокс где корисник бира одговарајуће стање.

  singleline

  За особине које се састоје од линије текста користи посебна линија тип особине:

  Слика 4.41. Дијалог особина једна линија кориснички типови

  Дијалог особина једна линија кориснички типови


  propertyname=singleline;labeltext(regex)

  regex специфицира регуларни израз који се користи да провери (нађе) текст који је корисник унео. Ако текст не налази регекс онда кориснику се приказује грешка и особина није подешена.

  multiline

  Особине које се састоје од вишеструких линија текста, користите мултилинија тип особина:

  Слика 4.42. Дијалог особина више линија кориснички типови

  Дијалог особина више линија кориснички типови


  propertyname=multiline;labeltext(regex)

  regex специфицира регуларни израз који се користи да провери (нађе) текст који је корисник унео. Не заборавите да укључите нову линију (\n) карактер у регекс.

  Слика екрана изнад је направљена са следећим tsvn:userdirproperties:

  my:boolprop=bool;This is a bool type property. Either check or uncheck it.(true;false;my bool prop)
  my:stateprop1=state;This is a state property. Select one of the two states.(true;true;true value;false;false value)
  my:stateprop2=state;This is a state property. Select one of the three states.(maybe;true;answer is correct;false;answer is wrong;maybe;not answered)
  my:stateprop3=state;Specify the day to set this property.(1;1;Monday;2;Tuesday;3;Wednesday;4;Thursday;5;Friday;6;Saturday;7;Sunday)
  my:singlelineprop=singleline;enter a small comment(.*)
  my:multilineprop=multiline;copy and paste a full chapter here(.*)
        

ТортоисеСВН може се интегрисати са неким алатима за баг праћење. Ово користи особине пројеката која почиње са bugtraq:. Прочитајте одељак под именом „Интеграција са Баг Праћења Систем / Проблем Трагачи“ за додатне информације.

Може се такође интегрисати са неким веб-заснованим претраживачем спремишта, користећи особине пројекта које почињу са webviewer:. Прочитајте одељак под именом „Интеграција са Веб-заснованом прегледачу спремишта“ за даље информације.

Подешавање особина пројекта о фолдеру

Ове специјалне особине пројекта морају бити подешене на фолдере за систем да раде. Када користите ТортоисеСВН команду која користи ове особине, особине се читају из фолдера на који је кликнуто. Ако се особине не нађу овде ТортоисеСВН ће потражити нагоре кроз стбло фолдера да их нађе све док не дође до неверзионисаног фолдера, или корен стабла (нпр. C:\) се нађе. Ако можете бити сигурни да сваки корисник преузима само из нпр. trunk/ и не исти суб-фолдер, довољно је да се подесе особине на trunk/. Ако нисте сигурни, морате подесити особине рекурзивно на сваком суб-фолдеру. Подешавање особине дубље у хијерархији пројекта пребаци подешавање на виши ниво (ближе trunk/). Ако не можете бити сигурни, треба да подесите особине рекурзивно на сваки суб-фолдер. Ако подесите исте особине али користите другачије вредности на различитим дубинама у хијерархији вашег пројекта добићете различите резултате у зависности где кликнете у структури фолдера.

За особине пројекта само, тј tsvn:, bugtraq: и webviewer: можете користити Рекурзив чекбокс да подесите особине свих суб-фолдера у хијерархији, такође без подешавања на све фајлове.

Када додате нови суб-фолдер у радну копију користећи ТортоисеСВН, особине било ког пројекта присутне у предачком фолдеру ће аутоматски бити такође додате новом потомачком фолдери.

Ограничења коршћењем претраживача спремишта

Даљинско тражење особина је спора операција, тако неке особине описане горе неће радити у претраживачу спремишта како је то у радној копији.

 • Када додате особине користећи репо претраживач, само стандардне свн: особине су често у предефинисаним листама. Било која друга имена особина морају се унети ручно.

 • Особине не могу бити подешене или обрисане коришћењем репо претраживача.

 • Особине пројекта неће бити прослеђене аутоматски када потомачки фолдер буде додат коришћењем репо претраживача.

 • тсвн:аутопропс неће подесити особине фајлова који су додати коришћењем репо претраживача.

Упозорење

Такође ТортоисеСВН особине пројекта су изузетно корисне, оне само раде са ТортоисеСВН, и неки ће само радити у новој верзији ТортоисеСВН. Ако људи раде на вашем пројекту користите мноштво Субверзионих клијената, или могуће ако имате стару верзију ТортоисеСВН, можете да користите закачаљке спремишта да форсирате политику пројекта. Особине пројекта могу помоћи да се примени политика, она се не може форсирати.

Уређивач особина

Неке особине користе специфичне вредности, или су форматиране на специфичан начин да би се користиле брзо. Да би помогли форматирјте коректно, ТортоисеСВН даје дијалог уређења за неке посебне особине које показују могуће вредности или поделу особина у појединачне компоненете.

Садржај екстернала

Слика 4.43. свн:екстернали страна особина

свн:екстернали страна особина


Особина svn:externals може се користити да се привуче у друге пројекте из истог спремишта или сасвим различитог спремишта како је описано у одељак под именом „Спољашње Ставке“.

Потребно је да дефинишете име субфолдера где се врши преузимање из екстерног фолдера и Субверзиони УРЛ еџтернал ставке. Можете преузети екстернал са ГЛАВНЕ ревизије тако да кад се екстернал ставка промени у спремишту ваша радна копија ће примити те измене при усклађивању. Међутим, ако ако желите екстернал из посебне стабилне тачке морате користити одрежену ревизију. У овом случајуможете и желети да одредите исту ревизију као пег ревизију. Ако се екстернал ставка преименује у некој тачки у будућности тада Субверзија неће бити способна да усклади ту ставку у вашој радној копији. Одређивањем пег ревизије ви кажете Субверзији да погледа за ставку која има то име у пег ревизији пре него у ГЛАВНОЈ.

Дугме Нађи ГЛАВНУ-Ревизију налази ГЛАВНУ ревизију сваког екстернал УРЛ и приказује ту ГЛАВНУ ревизију у крајње десној колони. Када је ГЛАВНА ревизија позната једноставни десни клик на екстернал даје вам команду ка пег изабрани екстернал и његову експлицитну ГЛАВНУ ревизију. У случају да ГЛАВНА ревизија још није позната, десни клик команда ће најпре наћи ГЛАВНУ ревизију.

СВН кључне речи

Слика 4.44. свн:кључне речи страна особина

свн:кључне речи страна особина


Изаберите кључне речи које желите да проширите у вашем фајлу.

ЕОЛ стил

Слика 4.45. свн:еол-стил страна особина

свн:еол-стил страна особина


Изаберите крај линије стил који желите да користите и ТортоисеСВН ће користити коректне вредности особина.

Интеграција проблем трагача

Слика 4.46. тсвн:багтрек страна особина

тсвн:багтрек страна особина


Величина дневника порука

Слика 4.47. Величина стране особина дневника порука

Величина стране особина дневника порука


Ове 3 особине контролишу форматирање дневник порука. Прве 2 онемогућавају OK при урезивању или закључавају дијалоге све док порука не достигне минималну дужине. Граничне позиције показују маркер дате ширине колоне као водич за пројекте који имају ограничену ширину својих дневника порука. Постављањем вредности на нулу брише особину.

Језик пројекта

Слика 4.48. Језик стране особина

Језик стране особина


Бира језик који се користи за проверу писања дневника порука у дијалогу урезивања. Фајл листа чекбоксова постаје ефективна после десног клика на панел дневника порука и изаберете Налепи фајл листу. Уобичајено је да је статус Субверзије приказан у локалном језику. Када је овај бокс чекиран статус је увек да на енглеском за пројекте који захтевају искључиво енглеске дневник поруке.

МИМЕ-тип

Слика 4.49. свн:миме-тип страна особина

свн:миме-тип страна особина


svn:needs-lock

Слика 4.50. свн:тражи-закључавање

свн:тражи-закључавање


Ова особина једоставно контролишу да ли ће фајл бити преузет као само за читање ако није закључан у радној копији.

свн:извршни

Слика 4.51. свн:извршни страна особина

свн:извршни страна особина


Ова особина контролише да ли ће фајл имати извршни статус када се преузима у Јуникс/Линукс систем. Нема утицаја на Виндоус преузимање.

Стопи дневник поруке образац

Кадгод се ревизије стапају у радној копији, ТортоисеСВН генерише дневник поруку из свих стопљених ревизија. Оне су доступне преко Скорашње поруке дугмета у дијалогу урезивања.

Можете изабрати генерисане поруке следећом особином:

Слика 4.52. Дијалог особина стапа дневник поруке шаблона

Дијалог особина стапа дневник поруке шаблона


tsvn:mergelogtemplatetitle, tsvn:mergelogtemplatereversetitle

Особина одређује први део генерисаног дневника поруке. Следеће кључне речи могу да се користе:

{revisions}

Листа раздвојена запетама стопљених ревизија тј. 3, 5, 6, 7

{revisionsr}

Као {revisions}, али са сваком ревизијом којој претходи једно r, нпр. r3, r5, r6, r7

{revrange}

Листа раздвојена запетама стопљених ревизија груписаних у опсегге ако је могуће, нпр. 3, 5-7

{mergeurl}

Изворни УРЛ стапања, нпр. одакле су ревизије стопљене.

Уобичајена вредност за овај стринг је Стопљена ревизија(е) {revrange} из {mergeurl}: са њулајн на крају.

tsvn:mergelogtemplatemsg

Ова особина одређује како ће изгледати текст за сваку стопљену ревизију. Следеће кључне речи се могу користити:

{msg}

Дневник поруке стопљене ревизије, како је унет.

{msgoneline}

Као {msg}, али њулајнови замењени размаком тако да се цела дневник порука појављује у истој линији.

{author}

Аутор стопљене ревизије.

{rev}

Сама стопљена ревизија.

{bugids}

Баг ИД стопљене ревизије, ако има нека.

tsvn:mergelogtemplatemsgtitlebottom

Ова особина одређује положај стринга наслова одређеног са tsvn:mergelogtemplatetitle или tsvn:mergelogtemplatereversetitle. Ако се особина подеси са да или истина, онда је стринг наслова додат на дно уместо на врх.

Важно

Ово ради само ако су стопљене ревизије већ у кешу дневника. Ако имате онемогућен дневник кеша или није приказан дневник пре стапања, генерисане поруке неће садржати било какву информацију о стопљеним ревизијама.