Копирање/Померање/Преименовање фајлова и фолдера

Често се дешава да већ имате фајлове који су вам потребни у другом пројекту у вашем спремишту и једноставно желите да га копирате одатле. Можете једноставно копирати фајлове и додати их али нећете имати историју. Ако субсеквентно фиксирате грешке у оригиналним фајловима можете само да стопите фиксеве аутоматски ако је нова копија у релацији са оригиналом у Субверзији.

Најлакши начин да се копирају фајлови и именици у оквиру радне копије је да се користи мени десно повлачење. Када десно вучете фајл или фолдер из једне радне копије у другу, или чак у оквиру истог фолдера, контекст мени се појављује када отпустите миш.

Слика 4.31. Десни вуци мени за фолдере под контролом верзија

Десни вуци мени за фолдере под контролом верзија


Сада можете копирати постојећи верзионисани садржај у нову локацију, могуће преимеовањем у исто време.

Можете копирати или померати верзионисане фајлове унутар радне копије, или између две радне опије, користећи фамилијарну исеци-и-налепи метод.Користите стандардну Виндоуз Копирај или Исеци да копирате једну или више верзионисаних ставки у клипборд. Ако клипборд садржи те верзионисане ставке, мжете користити ТортоисеСВННалепи (примедба: нотирајте стандард Виндоуз Paste) да копирате или померите те ставке у нову локацију радне копије.

Мжете копирати фајлове и фолдере из своје радне копије на другу локацију у спремишту користећи ТортоисеСВНГрана/Ознака. Упоредите са одељак под именом „Креирање Гране или ознака“ да нађете више о томе.

Можете лоцирати старију верзију фајла или фолдера у дневник дијалогу и копирати их на нову локацију у фолдеру спремишта директно из дневник дијалога користећи Контекст мениКреирај грана/ознака из ревизије. Упореди са одељак под именом „Добијање додатних информација“ за више детаља.

Такође можете користити претраживач спремишта да лоцирате садржај који желите и да га копирате у своју радну копију директно из спремишта, или да копирате између две локације унутар спремишта. Упоредите са одељак под именом „Претраживач спремишта“ за више детаља.

Не може да копира између спремишта

Мада можете копирати или померати фајлове и фолдере унутар спремишта, ви не можете копирати или померати из једног спремишта у друго док чувате историју користећи ТортоисеСВН. Чак ни ако спремиште живи на истом серверу. Све што можете урадити је копирање садржаја у његовом текућем стању и додавање као нови садржај у друго спремиште.

Ако сте несигурни да ли два УРЛ на истом серверу указују на исти или различита спремишта, користите репо претраживач да отворите један УРЛ и нађите где је корен спремишта. Ако можете да видите обе локације у једном репо претраживач прозору онда су они у истом спремишту.