Релоцирање радне копије

Слика 4.68. Релоцирање дијалог

Релоцирање дијалог


Ако је ваше спремиште због нечега променило свој положај (ИП/УРЛ). Можда га чак убодете и не можете урезати и не желите да преузмете поново радну копију са нове локације и гурнете све ваше измењене блокове података назад у нову радну копију, ТортоисеСВНПремести је команда коју тражите. Она у основи ради веома мали: преписује УРЛове који су асоцирани са сваким фајлом и фолдером у нови УРЛ.

Примедба

Ова операција ради само у радној копији emphasis>roots

Можда ћете бити изненађени налажењем да ТортоисеСВН контактира спремиште као део ове операције. Све што ради је извођење једноставне провере да се осигура да нови УРЛ стварно указује на исто спремиште као постојећа радна копија.

Упозорење

Ово је веома ретко коришћена операција. Релокациона команда је само коришћена ако УРЛ корена спремишта је промењено. Могући разлози су:

  • ИП адреса сервера је промењена

  • Протокол је промењен (нпр. http:// to https://).

  • Путања корена спремишта у сервер подешавању је измењена.

Ставите други начин, потребно је да релоцирате када ваша радна копија указује на исту локацију у истом спремишту, али је само спремиште померено.

То се не примењује ако је:

  • Хоћете да померите различита Субверзиона спремишта. У том случају треба да извршите чисто преузимање из нове локације спремишта.

  • Желите да пребаците на различиту грану или фолдер унутар истог спремишта. Да урадите то трба да користите ТортоисеСВНПребаци.... Прочитајте одељак под именом „Преузети или пребацити...“ за више информација.

Ако користите релоцирање у једном од наведених случајева, то ће покварити вашу радну копију и ви ћете добити много необјашњивих порука о грешци када усклађујете, урезујете, итд. Када се то једном деси фиксирање је само свеже преузимање.