Форсирати кориснике да унесу поруке дневника

Постоји два начина да се спрече корисници да урезују са празном дневник поруком. Један је специфичан за ТортоисеСВН, други ради за све Субверзионе клијенте, али захтева приступ серверу директно.

Закачив скрипт на серверу

Ако имате директан приступ серверу спремишта, можете инсталирати пре-урезивања закачив скрипт који одбија сва урезивања са празном или сувише кратком дневник поруком.

У фолдеру спремишта на серверу постоји суб-фолдер hooks који садржи неке примере закачивих скрипти које можете користити. Фајл pre-commit.tmpl садржи једноставан скрипт који одбија урезивање ако нема дневник поруке уписане, или је порука сувише кратка. Фајл такође садржи коментар како да инсталирате/користите овај скрипт. Само пратите инструкције у том фајлу.

Овај метод је препоручен начин ако ваш корисник такође користи друге Субверзионе клијенте осим ТортоисеСВН. Неугоднодт је да је урезивање одбијено од сервера и тада корисник добија поруку о грешци. Клијент не може знати пре урезивања да ће бити одбијен. Ако желите да учините ТортоисеСВН да има OK дугме онемогућено док дневник порука не буде довољно дугачка користите метод описан доле.

Особине пројекта

ТортоисеСВН користи карактеристике да контролише неке од својих могућности. Једна од тих карактеристика је tsvn:logminsize карактеристика.

Ако подесите те карактеристике на фолдер, онда ТортоисеСВН може онемогућити OK дугме у свим дијалозима урезивања све док корисник не унесе дневник поруку са најмање са дужином специфицираном у крактеристикама.

Детаљне информације о тим карактеристикама пројекта, молим погледајте у одељак под именом „Подешавање пројекта“.