Поглавље 5. Пројект монитор

Садржај

Додавање пројекта у монитор
Монитор дијалог
Главне операције

Пројект монитор је помоћни алат за надгледање спремишта и назначава вам да имате ново урезивање.

Пројекат се може надгледати преко путање радне копије или директно преко УРЛа спремишта.

Пројектни монитор скенира сваки пројекат у конфигурном интервалу и сваки пут када се детектују нова урезивања нотификациони прозор искаче. Такође се мењају иконе које индицирају да постоји ново урезивање.

Снарл

Ако је Снарл инсталиран и активан пројектни монитор аутоматски користи Снарл да прикаже означавање о нова детектована урезивања.

Додавање пројекта у монитор

Ако најпре покренете пројектни монитор троструки преглед са леве стране је празан. Да додате пројекат кликните на дугме на врху дијалога названо Додај пројекат.

Слика 5.1. Уређивач пројект дијалога пројект монитора

Уређивач пројект дијалога пројект монитора


Да додате пројекат за посматрање попуните захтеване информације. Име пројекта није опционо и мора се уписати, све остале информације су опционе.

Ако је бокс за Путања или Урл остао празан онда је фолдер додат. Ово је корисно да се групишу посматрани пројекти.

Само поља Име корисника и Лозинка треба да буду попуњена ако спремиште не омогућава анонимни приступ читању и само ако аутентификација није запамћена самом Субверзијом. Ако приступите надгледаном спремишту помоћу ТортоисеСВН или другим свн клијентима и већ сте запамтили аутентификацију, морате ово оставити празним: не можете уредити пројекат ручно ако се лозинка промени.

Интервал монитора у минутима специфицира минуте чекања између провера.

интервал провере

Ако постоји пуно корисника који надгледају исто спремиште а пропусни опсег сервера је ограничен администратор спремишта може подесити минимум интервала провере користећи svnrobots.txt фајл. Детаљно објашњење како ово ради може се наћи на вебсајту пројект монитора.

http://stefanstools.sourceforge.net/svnrobots.html