Закачиве скрипте са серверске стране

Закачива скрипта је програм започет неким догађајем из спремишта, као што је креирање нове ревизије или измена неверзионисаних особина. Свка закачаљка рукује са довољно информација да каже који је догађај, на који циљ се извршава и корисничко име особе која је покренула догађај. У зависности излаза закачаљке, или повратни статус, закачиви програм може наставити акцију, зауставити је или суспендовати на неки начин. Молим погледајте Hook Scripts у Субверзионој књизи за све детаље о закачаљкама које су примењене.

Ови закачиви скриптови су извршени на серверу који угошћава спремиште. ТортоисеСВН такође омогућава да конфигуришете клијент страну закачивих скрипти где се очекују локално под неким догађајима. Видите xреф линкенд="тсвн-дуг-сеттингс-хоокс"/> за више информација.

Узорак закачивих скрипти може се наћи у hooks директоријум спремишта. Ови узорци скрипти су доступни за Уникс/Линукс сервере али потребно је да буду измењени ако је ваш сервер основан на Виндоузу. Закачке могу бити беч фајл или извршни. Узорак доле приказује беч фајл који може бити примењен пре-ревпроп-измене закачка.

rem Only allow log messages to be changed.
if "%4" == "svn:log" exit 0
echo Property '%4' cannot be changed >&2
exit 1
    

Приметимо да нешто послато у стдаут се одбацује. Ако да се порука појави у Урежи Одбаци дијалогу морате је послати на стдерр. У беч фајлу то се постиже коришћењем >&2.

Прекривање закачаљки

Ако закачиви скрипт одбија ваше урезивање онда је његова одлука извршна. Али можете изградити механизам прекривања у самом скрипту користећи технику Магична реч. Ако скрипт жели да одбије операцију он најпре скенира поруку дневника за специјалну пролазну фразу, или фиксну фразу или можда префикс имена фајла. Ако нађе магичну реч дозвољава наставак урезивања. Ако фраза није нађена онда она може урезивати са порукама као Нисте рекли магичну реч :-)