Приступање Спремишту

Да користите ТортоисеСВН (или било који други Субверзиони клијент), потребно вам је место где је лоцирано ваше спремиште. Можете ускладиштити ваше спремиште локално и приступати му користећи file:// протокол или га сместити на сервеу и приступати му са http:// или svnн:// протоколима. Два сервер протокола могу, такође, бити шифрована. Користите https:// или svn+ssx://, или можете користити svn:// са САСЛ.

Ако користите јавни хостинг сервис као SourceForge или ваш сервер је већ подешен од неког другог онда нема шта више радити. Померите у Поглавље 4, Водич дневног коришћења.

Ако немате сервер и радите сами, или ако само развијате Субверзију и ТортоисеСВН изоловано, тада локално спремиште је вероватно ваш најбољи избор. Само креирајте спремиште на вашем ПЦ како је раније описано на Поглавље 3, Спремиште. Можете прескочити остатак овог поглавља и ићи директно на Поглавље 4, Водич дневног коришћења да нађете како да почнете да га користите.

Ако размишљате да подесите вишекорисничко спремиште на мрежном дељеном простору, размислите још једном. Прочитајте одељак под именом „Приступање спремишту на мрежном дељеном простору“ да нађете зашто ми мислимо да је то лоша идеја. Подешавање сервера није тако тешко као што звучи, и даће вам већу сигурност и вероватно такође и брзину.

Много детаљније информације о Субверзија сервер опцијама и како изабрати најбољу архитектуру за вашу ситуацију, може се на у Субверзионој књизи под Server Configuration.

У раним данима Субверзије, подешавање сервера захтева добро разумевање конфигурације сервера и у претходним верзијама овог упутства ми смо укључили детаљни опис како подесити сервер. Од тада ствари су постале лакше јер сада постоји више препакованих сервер инсталатера способних да вас воде кроз подешавање и процес конфигурисања. Ове везе ка неким инсталатерима за које знамо су:

Можете увек наћи последњу везу на Субверзиони вебсајт.

Можете наћи други Како да водич на ТортоисеСВН вебсајт.