Vrati nazad (poništi) revizije u spremištu

Koristi dijalog dnevnika revizija

Najlakši način da se vrate izmene iz jedne ili više revizija je korišćenje dijaloga dnevnika revizija.

  1. Izaberite fajl ili folder u kome želite da vratite izmene. Ako želite da vratite sve izmene, ovo će biti folder na vrhu.

  2. Izaberite TortoiseSVNPrikaži dnevnik da prikažete listu revizija. Možda će vam trebati da koristite Prikaži Sve ili Sledećih 100 da prikažete reviziju(e) koja vas interesuje.

  3. Izaberite reviziju koju želite da vratite. Ako želite da poništite deo revizije izaberite najpre jednu i držite Šift taster dok odabirate sledeći. Ako želite da pokupite pojedine revizije i opsege koristite Ctrl taster dok odabirate revizije. Desni klik na izabranu reviziju(e), zatim izaberite Kontekst meniVrati izmene ove revizije.

  4. Ili ako želite da učinite raniju reviziju novu GLAVNU reviziju, desni klik na izabranu reviziju, zatim izaberite Kontekst MeniVrati u ovu reviziju. Ovo će uništiti sve izmene posle izabrane revizije.

Vi ste vratili izmene u okviru radne kopije. Proverite rezultat, zatim urežite izmene.

Koristi dijalog spajanja

Ako hoćete da unesete brojeve revizija kao listu koristite dijalog Stapanja. Prethodni metod koristi stapanje iza scene; ovaj metod ga koristi eksplicitno.

  1. U vašoj radnoj kopiji izaberite TortoiseSVNStopi.

  2. U Tip stapanja dijalogu izaberite Stopi opseg revizija.

  3. U Iz: polju unesite pun URL spremišta foldera vaše radne kopije. Ovo dolazi kao uobičajeni URL.

  4. U Opseg revizija za stapanje polju unesite listu revizija za vraćanje (ili koristite dijalog dnevnika da ih izaberete kako je opisano ranije).

  5. Budite sigurni da je Inverzno stapanje čekboks označen.

  6. U Opcije stapanja dijalogu prihvatite uobičajene.

  7. Kliknite Stapanje da kompletirate stapanje.

Možete vratiti izmene u okviru vaše radne kopije. Proverite da su rezultati očekivani, zatim urežite izmene.

Koristi svndumpfilter

Pošto TortoiseSVN nikad ne gubi podatke, vaša vraćena nazad revizija još uvek postoji kao intermedijalna revizija u spremištu. Samo GLAVNA revizija je izmenjena u prethodno stanje. Ako želite da napravite da revizije nestanu kompletno iz spremišta, brisanjem svih staza koje su ikad postojale, morate koristiti mnogo ekstremnije mere. Osim ako ne postoji veoma dobar razlog da se to radi, to nije preporučljivo. Jedan poseban razlog bi bio da neko urezuje poverljiv dokument u javno spremište.

Jedini način da se uklone podaci iz spremišta je da se koristi Subverzioni alat komandne linije svnadmin. Možete naći opis kako to radi na Repository Maintenance.