Manuals

Спајање/Уређење конфликата

ТортоисеМерге не приказује вам само рзлике између фајлова али вам и омогућава да решите конфликте или примените измене.

Ако сте у два панела прегледу тада можете само уређивати фајл у десном панелу (Мој). Да примените измене у левом фајлу (Њихов), десни кликk на измењене линије и изабрати Контекст мени Користите текст блок из 'њихов' . Тада су измене из левог фајла додате у десни фајл.

Понекад ви ставарно желите оба текст блока, и контекст мени вам такође то нуди Контекст МениКористите оба текст блока (ово најпре) и Контекст МениКористите оба текст блока (ово последње).

Можете такође уредити излазни фајл баш као што желите у текст уређивачу. Такве линије су означене користећи оловку икону. Молим вас нотирајте да желите урадити било коју линија/блок-основа измену описану горе, боље је урадити ово пре него почнете уређење фајла јер постаје немогуће да ТортоисеМерге чува односе са оригиналним фајловима.

Ако сте у три панела прегледу (понекад званом преглед стапања) можете да уређујете само фајл у прегледу на дну (Стопљен). Као у два панела прегледу можете десни клик на конфликтне линије и изаберите Контекст мени Користи текст блок из 'њихов' или Контекст мени Користи текст блок из 'мој' . Уз то, ако желите оба блока, можете изабрати Контекст мени Користи текст блок из 'мој' пре 'њихив' или Контекст мени Користи текст бокс из 'њихов' пре 'мој' . У складу са командом коју сте изабрали измене се користе у резултантном Стопљеном фајлу.

Понекад фајл ће бити означен као конфликтан у Субверзији, али када га прегледате помоћу ТортоисеМерге неће бити приказаних конфликата. Ово се може десити због начина на који сте руковали белином. Ако изаберете да занемарите линијски-завршетак или измене белине, те линије ће бити означене користећи Конфликт-Занемарен иконе. Да се реши конфликт треба само одабрати коју верзију да користите.

Важно

Приметимо да ако користите ТортоисеМерге на истим фајловима поново, све измене у вашој радној верзији, да ли у ТортоисеМерге или ручним-уређењем биће одбачене и фајл ће се појавити онакав као кад је конфликт-уређење било на почетку.

TortoiseSVN homepage