Manuals

TortoiseMerge istorija

Radeći na TortoiseSVN otkrili smo da kad god korisnici pošalju zakrpe da prošire projekat ili fiksiraju bagove imamo puno posla da primenimo te zakrpe. Mnogo puta te zakrpe su neodgovarajuće i ne mogu se primeniti alatom iz komandne linije https://unxutils.sourceforge.net/ zato što smo radili na tim fajlovima i menjali ih.

To je takođe glavni razlog zašto TortoiseSVN originalno nije imao TortoiseSVNKreiraj zakrpu primenjeno: preferiramo da korisnici cele fajlove jer je sa njima lakše primeniti zakrpe.

Tako smo potrošili puno vremena pretražujući internet za GUI alat koji će primeniti fajlove zakrpa, ali sve što smo našli je da takav alat ne postoji. Dakle da presečemo dugu priču ukratko: Odlučili smo da, ako niko ne nudi takav alat, mi ga sami napišemo. Tako je rođen TortoiseMerge.

Kako TortoiseSVN već koristi Subverzionu biblioteku, koja ima finu mašinu razlikovanje u sebi, bilo je prirodno da se koristi ova biblioteka umesto GNU diff.

Subverzija 1.7 uvodi svn patch komandu koja omogućava da se primeni zakrpa fajl na radnu kopiju. TortoiseMerge koristi sada iste funkcije kao Subverziona komanda da izbegne različito ponašanje između njih.

TortoiseSVN homepage