Manuals

Työkopion uudelleen sijoittaminen

Kuva 4.69. Uudelleensijoitusikkuna

Uudelleensijoitusikkuna


Jos arkistosi on jostain syystä vaihtanut sijaintiaan (IP-osoite / paikannin), etkä pysty esimerkiksi toimittamaan muutoksiasi arkistoon ilman työlästä uuden työkopion hakua ja muutosten kopiointia, voit korjata tilanteen komennolla TortoiseSVNSijoita työkopio uudestaan. Se muuttaa kaikki työkopion sisältämät paikantimet osoittamaan arkiston uuteen sijaintiin.

Huomaa

Toiminto on käytettävissä vain työkopion juuressa. Kontekstivalikon toiminto näytetään siis vain työkopioiden juurihakemistoille.

Voi olla yllättävää, että TortoiseSVN ottaa yhteyden arkistoon tämän toiminnon aikana. Yhteys tarvitaan, jotta voidaan varmistaa, että uusi paikannin todella viittaa samaan arkistoon kuin työkopio.

Varoitus

Tämä on hyvin harvoin käytetty komento. Uudelleen sijoitus on tarpeen vain jos arkiston juuren paikannin on muuttunut. Mahdollisia syitä ovat:

  • Palvelimen IP-osoite on muuttunut.

  • Yhteyskäytäntö on muuttunut (esim. muodosta http:// muotoon https://).

  • Arkiston juuripolku palvelimella on muuttunut.

Toisin sanoen tarvitset uudelleen sijoitusta silloin, kun työkopiosi viittaa samaan paikkaan samassa arkistossa, mutta itse arkisto on siirtynyt.

Se ei tule kyseeseen jos:

  • Haluat siirtyä eri Subversion-arkistoon. Tässä tapauksessa on syytä hakea tuore työkopio uudesta arkistosta.

  • Haluat vaihtaa eri haaraan tai hakemistoon saman arkiston sisällä. Tämä tehdään komennolla TortoiseSVNVaihda.... Katso lisätietoa luvusta ”Hakeako työkopio vai vaihtaa...”.

Jos käytät uudelleen sijoitusta jommassa kummassa yllä olevista tapauksista, työkopiosi menee rikki ja alat saada kummallisia virheilmoituksia päivityksien, toimituksien jne. yhteydessä. Jos näin käy, ainut korjaus on uuden työkopion haku.

TortoiseSVN homepage