Manuals

Hyllyttäminen

Joskus on tarpeen keskeyttää meneillään oleva työ ja siirtyä tekemään jotain muuta. Vakavan ongelman löytyminen voi esimerkiksi vaatia korjauksen tekemistä välittömästi, jolloin meneillään oleva uuden ominaisuuden kehittäminen pitää väliaikaisesti keskeyttää. Mikäli mahdollista, tehdyt muutokset tulisi toimittaa arkistoon ennen ongelman korjausta. Usein tämä ei kuitenkaan ole mahdollista muutosten keskeneräisyyden vuoksi.

Jos et voi toimittaa muutoksiasi arkistoon, ne on siirrettävä sivuun siksi ajaksi, kun työskentelet kiireellisemmän asian parissa. Hyllytys auttaa juuri tässä: voit tallettaa muutoksesi hyllylle ja poistaa ne työkopiosta siksi aikaa, kun teet jotain muuta. Kun olet saanut muun työn päätökseen ja toimitettua versionhallintaan, voit palauttaa hyllystä aiemmin kesken jääneet muutokset ja jatkaa niiden parissa.

Tätä ominaisuutta varten on kaksi komentoa, yksi hyllyttämiseen ja toinen hyllyltä palauttamiseen.

Hyllyttääksesi paikalliset muutokset, anna työkopiollesi komento KontekstivalikkoHyllytä. Esiin aukeavassa ikkunassa voit valita hyllytettävät tiedostot ja antaa hyllylle nimen.

Kuva 4.16. Hyllytysikkuna

Hyllytysikkuna


Mikäli haluat käyttää olemassa olevaa hyllyä, muutoksistasi luodaan uusi versio. Antamalla uuden nimen, valituille tiedostoille luodaan kokonaan uusi hylly.

Napsauttamalla Hyllytä, hylly luodaan ja muutokset poistetaan työkopiostasi. Jos sen sijaan valitset painikkeen Tarkistuspiste, hylly luodaan, mutta paikalliset muutokset säilyvät työkopiossasi.

Palauttaaksesi muutoksesi hyllystä, anna komento KontekstivalikkoPalauta hyllystä. Esiin aukeavassa ikkunassa luetellaan kaikki hyllytetyt muutokset. Valitse hyllytetty muutos ja versio, jonka haluat palauttaa työkopioosi ja napsauta Käytä.

Kuva 4.17. Palauta hyllystä -ikkuna

Palauta hyllystä -ikkuna


Vihje

Hyllyt ovat pelkästään paikallinen ominaisuus. Hyllytys tai hyllytyksen poisto eivät vaikuta arkistoon eivätkä kenenkään muun työkopioon.

Kokeellinen

Hyllytys on vielä kokeellinen ominaisuus.

Kokeellinen tarkoittaa, että vaikka hyllytys toimii dokumentoidusti, sitä kehitetään ja parannetaan vielä. Tämä tarkoittaa myös, että luomasi hyllytykset eivät mahdollisesti ole yhteensopivia tulevien ohjelmistoversioiden kanssa. Käyttöliittymä saattaa tietenkin myös muuttua.

TortoiseSVN homepage