Manuals

Nieuwe Bestanden En Mappen Toevoegen

Afbeelding 4.30. Verkenner context menu voor bestanden zonder versiebeheer

Verkenner context menu voor bestanden zonder versiebeheer


Als je tijdens het ontwikkelproces nieuwe bestanden en/of mappen hebt gemaakt, moeten die ook onder broncodebeheer worden gebracht. Selecteer de bestanden en/of de mappen, en ga naar TortoiseSVNToevoegen.

Nadat je de bestanden of mappen onder versiebeheer hebt gebracht, verschijnt er een icoontje in de vorm van een plusje over het normale icoontje in Windows Verkenner. Dit betekent dat je de werkkopie van het bestand moet vastleggen voordat de bestanden/mappen beschikbaar zijn voor andere ontwikkelaars. Een bestand of map toevoegen heeft geen effect op het archief!

Vele toevoegingen

Je kunt het commando 'Toevoegen' ook gebruiken op reeds geversioneerde mappen. In dat geval zal het toevoegen-dialoogscherm alle niet-geversioneerde bestanden in die geversioneerde mappen weergeven. Dit is handig als je veel nieuwe bestanden hebt en die allemaal in één keer wilt toevoegen.

Bestanden van buiten je werkkopie kun je daaraan toevoegen door middel van de volgende drag-and-drop-handeling:

  1. selecteer de bestanden die je wilt toevoegen

  2. right drag them to the new location inside the working copy

  3. laat de rechter muisknop los

  4. ga naar ContextmenuSVN Kopiëren en toevoegen aan deze werkkopie. De bestanden worden dan naar de werkkopie gekopieerd en onder versiebeheer gebracht.

Ook binnen een werkkopie kun je bestanden toevoegen. Dit doe je door de bestanden (of mappen) met de linkermuisknop op te pakken, naar het vastleggen-dialoogscherm te slepen en ze vervolgens los te laten.

Het toevoegen van bestanden en mappen kun je, als je bijvoorbeeld per ongeluk een verkeerd bestand hebt toegevoegd, ongedaan maken voordat je je wijzigingen vastlegt. Dit doe je door het volgende uit te voeren: TortoiseSVNToevoeging opheffen....

TortoiseSVN homepage