Manuals

Vergelijk Twee Revisies van een Bestand of Map

Als je de geschiedenis van twee revisies van een object wilt vergelijken, bijvoorbeeld voor revisie 100 en 200 van hetzelfde bestand, gebruik je TortoiseSVNToon logboek om de geschiedenis van dat bestand te bekijken. Selecteer de twee revisies die je wilt vergelijken en gebruik dan Context MenuVergelijk Revisies.

Als je hetzelfde object in twee verschillende mapstructuren wilt bekijken, bijvoorbeeld in de basislijn en een tak, gebruik dan de archief-verkenner om beide boomstructuren te openen. Selecteer de bestanden in beide locaties en gebruik Context MenuVergelijk Revisies.

Als je twee boomstructuren wilt vergelijken om na te gaan wat er gewijzigd is, bijvoorbeeld de basislijn en een gelabelde vrijgave, gebruik dan het TortoiseSVNRevisie schema. Selecteer de twee te vergelijken knopen en kies Context MenuVergelijk HEAD Revisies. Er wordt dan een lijst met gewijzigde bestanden getoond waarin je individuele bestanden kunt selecteren, waarvoor je de wijzigingen in detail wilt zien. Je kunt ook de mapstructuur met alle gewijzigde bestanden exporteren, of simpelweg een lijst me gewijzigde bestanden. Lees de paragraaf met de naam “Vergelijken van mappen” voor meer informatie. Als alternatief kun je ook Context MenuGNU diff van HEAD revisies om een samenvatting met minimale context van de wijzigingen te bekijken.

TortoiseSVN homepage