Провера радне копије

Да бисте добили тадну копију потребно је да урадите преузимање из спремишта.

Иyабери фолдер у виндоуз експлореру где желите сместити вашу радну копију. Десни клик да се појави контекст мени и изаберите команду ТортоисеСВНПреузми..., која даје следећи дијалог бокс:

Слика 4.6. Преузимање дијалог

Преузимање дијалог


Ако унесете име фолдера које још не постоји, тада ће фолдер тог имена бити креиран.

Важно

Уобичајено подешавање, мени ставка преузимања није смештена у ТортоисеСВН субменију али је приказана на врху менија претраживача. ТороисеСВН команде које нису у субменију имају SVN припремљен: СВН преузимање...

Преузимање дубина

Можете изабрати дубину коју желите при прузимању, што вам омогућује да специфицирате дубину рекурзије у потомачким именицима. Ако желите само неколико делова великог стабла, можете преузети само фолдер вршног нивоа, затим ускладите фолдере рекурзивно.

Потпуно рекурзиван

Преузимање целог стабла укључујући и потомачке фолдере и подфолдере.

Непосредни потомак, укључујући фолдере

Преузимање специфицираног фолдера, укључујући све фајлове и потомачке фолдере, али не насељавати потомачке фолдере.

Само фајлови потомци

Преузимање специфицираних фолдера, укључујући све фајлове али не преузимати било који потомачки фолдер.

Само ова ставка

Преузимање само фолдера. Не насељавти га фајловима или потомачким именицима.

Радна копија

Задржати дубину специфицирану у радној копији. Ова опција се не користи у дијалогу преузимања, али је подразумевано у свим осталим дијалозима који имају подешавање дубине.

Искључи

Користи се за редуковање дубине радне копије када је фолдер већ испуњен. Ова опције је доступна само у Усклади са ревизијом дијалогу.

Да би се лако изабрале само ставке које желите да преузмете и присилите да резултантна радна копија садржи само те ставке кликните на дугме Изабери ставке.... Ово отвара дијалог где можете чекирати све ставке које желите у радној копији и отчекирати све ставке које не желите. Резултантна радна копија је тада позната као празно преузимање. Обнављање овакве радне копије неће тражити недостајуће фајлове и фолдере већ обнавља само оно што већ имате урадној копији.

Ако преузимате празну радну копију (тј, избором нечег другог од потпуно рекурзивно за дубину преузимања), можете лако додати или уклонити субфолдере касније коришћењем један од следећих метода:

Празно Усклађивање коришћењем Усклађивање према Ревизији

Десни клик на преузет фолдер затим користити ТортоисеСВНУсклади према ревизији и изабери Изабери ставке.... Ово отвара исти дијалог који је доступан при оригиналном преузимању и омогућава вам да изаберете и онемогућите ставке које ће обухватити преузимање. Овај метод је веома флексибилан али може бити спор пошто се свака ставка у фолдеру усклађује појединачно.

Празно Усклађивање користећи Репо Претраживач

Десни клик на преузети фолдер, затим користите ТортоисеСВНРепо-Претраживач да доведе претраживач спремишта. Нађите субфолдер који желите да додате у вашу радну копију, затим кристите Контекст МениУсклади ставку према ревизији....

Празно Усклађивање коришћењем Провера за Измене

У дијалогу провере за измене, најпре шифт клик на дугме Провери спремиште. Дијалог ће приказати фајлове и фолдере, који су у спремишту а ви их нисте преузели, као даљински додати. Десни клик на фолдер(е) који желите да додате у вашу радну копију, затим користите Контекст мениУсклади.

Ова особина је веома корисна када само желите да преузмете дао великог стабла, али желите конвенцију обнављања појединачне радне копије. Претпоставимо да имате велико стабло које има суб-фолдере Project01 до Project99, и желите да преузмете Project03, Project25 и Project76/SubProj. Користите ове кораке:

  1. Преузмите предачки фолдер са дубином Само ова ставка Сада имате празан вршни фолдер.

  2. Изаберите нови фолдер и користите ТортоисеСВНРепо претраживач да прикажете садржај спремишта.

  3. Десни клик на Project03и Контекст мениУскладите ставку са ревизијом....Чувајте подразумевано подешавање и кликните на OK. Ви сада имате фолдер потпуно попуњен.

    Поновите исти процес за Пројецт25.

  4. Управите се ка Project76/SubProj и урадите исто. Овог пута приметимо да Project76 фолдер нема садржај осим за SubProj, који је сам потпуно поппуњен. Субверзија је креирала прелазне фолдере за вас не попуњавајући их.

Измена дубине радне копије

Када већ преузмете радну копију до посебне дубине маожете касније изменити дубину да добијете више или мање садржаја користећи Контекст мениУскладите ставку са ревизијом.... У том дијалогу обавезно проверите Начините дубину залепивом checkbox.

Коришћење старијег сервера

Пре-1.5 сервери не разумеју захтев за дубином радне копије, тако да они уопште не могу да раде ефикасно са тим захтевима. Команда ће још радити али стари сервер може слати све податеке остављајући клијенту да филтрира оно што није потребно, што може бити већи део мрежног саобраћаја. Ако је могуће треба да доградите сервер на 1.5.

Ако пројекат садржи референце ка екстерним пројектима које не желите да преузмете у исто време, користите Изоставити екстерне чекбокс.

Важно

Ако је означенИзоставити екстерне, или ако желите да повећате вредност дубине, имаћете да урадите усклађивање ваше радне копије користећи ТортоисеСВНУскладите са ревизијом... уместо ТортоисеСВНУскладите.

Препоручује се да преузмете само само trunk део стабла фолдера, или ниже. Ако одредите предачку путању стабла фолдера у УРЛ тада можете завршити са пуним хард диском јер добијате копију целог стабла спремишта укључујући сваку грану и ознаку вашег пројекта!

Извоз

Понекад можете желети да направите локалну копију без било каквог .svn фолдера, тј. да направите компримовану датотеку сорса. Прочитајте одељак под именом „Извоз Субверзионе радне копије“ да нађете како да то урадите.