Ађурирајте вашу радну копију изменама других

Слика 4.10. Прогрес дијалог који показује завршено обнављање

Прогрес дијалог који показује завршено обнављање


Периодично, морате омогућити да измене које су други урадили буду инкорпориране у вашу локалну радну копију. Процес добијање измена од сервера у вашу локалну копију познато као обнављање. обнављање може бити дато на појединачним фајловима, скуп изабраних фајлова, илилии рекурзивно на целој хијерархији фолдера. Да би обнов, изаберите фајлове и/или фолдере које желите,десни клик и изаберите ТортоисеСВНусклади у контекст менију претраживача. Један прозор ће искочити да прикаже напредовање обнављање док ради. Измене које су други урадили биће стопљене у вашим фајловима, чувајући било које измене које можете имати у истим фајловима. Спремиште не утиче на обнављање.

Прогрес дијалог користи бпје кодиране да посветли различите обновљене акције

Пурпуран

Новq ставка додата у вашу РК

Тамно црвен

Редундантне ставке обрисане из ваше РК, или недостајуће ставке замењене у вашој РК.

Зелен

Измене из спремишта сукцесифно су стопљене са вашим локалним изменама.

Светло црвена

Измене из спремишта стопљени са локалним именама, резултоване у конфликтима које треба да решити.

Црн

Неизмењена ставка у вашој РК обновљен новом верзијом из спремишта.

Ово је подразумевана шема боја, али можете прилагодити ове боје користећи дијалог подешавања. Читајте одељак под именом „ТортоисеСВН подешавање боја“ за више информације.

Ако добијете било које конфликте у току обнављања (то се може десити ако су други изменили исте линије у истом фајлу које сте и ви изменили и те измене се не могу спарити) тада дијалог приказује ове конфликте црвено. Можете урадити двоструки клик на ове линије да покренете спољашњи алат за стапање да се разреше конфликти.

Када је обнављање комплетно, прогрес дијалог приказује укупност бројних ставки обнављања, додатих, уклоњених, конфликтних, итд. испод фајл листе. Укупна информација се може копирати у клипборд користећи Ctrl+C.

Стандардна команда обнављање нема опција и само усклађује вашу радну копију са ГЛАВНОМ ревизијом у спремишту, што је најчешћи случај. Ако желите више контроле у току процеса усклађивања морате користити ТортоисеСВНУсклади са ревизијом... уместо ње. Ова инструкција омогућава да ускладите радну копију са специфичном ревизијом, не само са последњом. Претпоставимо да је ваша радна копија на ревизији 100, а ви желите стање на ревизији 50 - тада једноставно ускладите са ревизијом 50.

У истом дијалогу можете такође изабрати firstterm>дубину

Да олакшате укључивање или искључивање специфичних ставки из преузимања кликните на дугме Изабери ставке.... Ово отвара дијалог где можете чекирати све ставке које желите у вашој радној копији и отчекирати све ставке које не желите.

Можете изабрати где игнорисати екстерне пројекте при обнављању (тј. референце пројекта које користе svn:externals).

Упозорење

Ако ускладите фајл или фолдер са специфичном ревизијом, не треба да правите измене тих фајлова. Добићете застарело поруку о грешци када покушате да их урежете! Ако желите да вратите измене факла и поново почнете од раније ревизије, можете се вратити на претходну ревизију из дијалога ревизионог дневника. Баците поглед на одељак под именом „Врати назад (поништи) ревизије у спремишту“ за даље инструкције, и алтернативне методе.

Ускладите са ревизијом може срећом да буде корисно да видите на шта је ваш пројекат личио у неком ранијем тренутку његове историје. Алу уопштено, усклађувањем појединих фајлова са ранијом ревизијом није добра идеја јер оставља вашу радну копију у неконзистентно стање. Ако је фајл који обнављамо променио име, можете чак наћи да је фајл тек нестао из ваше радне копије јер нема фајла тог имена да постоји у ранијој ревизији. Можете такође приметити да ће ставка показати нормалан зелени прекривач, дакле то је непрепознатљиви од фајлова који су обновљени.

Ако једноставно желите локалну копију старе верзије фајла боље је користити Контекст МениСачувај ревизију у... команда из дијалога дневника фајла.

Вишеструки фајлови/именици

Ако изаберете више фајлова и фолдера у претраживачу и тада изаберете Усклади, сви ови фајлови/именици се усклађују један по један. ТортоисеСВН осигурава да ти сви фајлови/именици, који су из истог спремишта, су усклађени са управо истом ревизијом! Чак ако између ових усклађивања дође до другог урезивања.