ТортоисеСВН поставке

Да бисте нашли која различита подешавања су за то, само оставите поинтер миша секунду на едитбокс/чекбокс.. и појавиће се алатсавет за помоћ.

Генерално подешавање

Слика 4.71. Дијалог подешавања, општа страница

Дијалог подешавања, општа страница


Овај дијалог омогућава да одредите свој жељени језик, и Субверзионо-специфучна подешавања.

Језик

Бира ваш кориснички интерфејс јазик. Свакако треба да инсталирате одговарајући језички пакет да бисте добили други УИ јазик осим уобичајеног енглеског.

Провера обнављања

ТортоисеСВН ће контактирати периодично свој сајт за скидање да види да ли постоји нова верзија програма. Ако има показаће нотификациони линк у дијалогу урезивања. Користите Провери сада ако желите одговор управо сада. Нова верзија неће бити скинута; ви једноставно добијате информациони дијалог који вам каже да је нова верзија доступна.

Системски звуци

ТортоисеСВН има три обична звука који су инсталирани подразумевано.

 • Грешка

 • Белешка

 • Упозорење

Можете изабрати различите звуке (или потпуно искључити звук) користећи Виндоуз Контролни Панел. Конфигуриши је скраћеница за Контролни Панел.

Користи Аеро дијалоге

На Виндоус Висти и каснијим системима ово контролише да ли дијалози користе Аеро стил.

Креира библиотеку

На Виндоус 7 можете креирати библиотеку у којој групишете радне копије које су разбацане на разним местима у вашем систему.

Глобални узорак изостављања

Глобални модели занемаривања су коришћени да предупреде неверзионисане фајлове да буду приказани нпр. у дијалогу урезивања. Фајлови које нађу модели су такође занемарени при увозу. Занемарите фајлове или фолдере уношењем њихових имена или екстензија. Модели су раздвојени размацима нпр. bin obj *.bak *.~?? *.jar *.[Tt]mp. Ови модели не треба да обухватају било какве сепараторе путање. Приметимо такође да нема начина да се направи разлика између фајлова и фолдера. Прчитајте одељак под именом „Хватање модела у листи занемаривања“ за више информација о синтакси модел-налажења.

Приметимо да се модели занемаривања које сте овде специфицирали такође утичу на остале Субверзионе клијенте који раде на вашем ПЦ, укључујући клијенте командне линије.

Упозорење

Ако користите Субверзиони конфигурациони фајл да подесите global-ignores модел, то ће премостити подешавање које сте овде урадили. Субверзиони конфигурациони фајл је контактиран коришћењем Уреди како је објашњено у даљем тексту.

Овај шаблон занемаривања утицаће на све ваше пројекте. Он није верзионисан тако да неће утицати на остале кориснике. Насупрот томе можете такође користити верзионисани svn:ignore или svn:global-ignores особине да искључите фајлове или директоријуме из контроле верзија. Прочитајте одељак под именом „Занемаривање фајлова и фолдера“ за више информација.

Подесите датум фајла на последње време урезивања

Ова опција каже ТортоисеСВН да подеси датум фајла на време задњег урезивања када се ради преузимање или обнављање. Другачије ТортоисеСВН ће користити текући датум. Ако сте развијали софтвер генерално је најбоље да користите текући датум јер систем за изградњу нормално гледа на датум маркицу да одреди које фајлове треба комајлирати. Ако користите last commit time и вратити у старију ревизију, ваш пројекат не може компајлирати онако како очекујете од њега.

Субверзијин конфигурациони фајл

Користите Уреди да уредите Субверзиону конфигурацију директно.Нека подешавања не могу бити измењена директно са ТортоисеСВН и потребно их је уместо тога подесити овде. За више информација о Субверзији config фајл види Runtime Configuration Area. Поглавље на Automatic Property Setting је од партикуларног интереса и конфигурише се овде. Приметимо да Субверзија може да чита конфигуравионе информације са више места и потребно вам је да знате који има приоритет. Погледајте Configuration and the Windows Registry да нђете више о томе.

Примени локалне измене у свн:екстернали при обнављању

Ова опција каже ТортоисеСВН да допусти локалне измене за свн:екстернали особине при обнављању радне копије.

Подешавање контекстног менија

Слика 4.72. Дијалог подешавања, Конетекст мени страна

Дијалог подешавања, Конетекст мени страна


Ова страна омогућава да одредите који од ТортоисеСВН контекст мени улаз ће бити приказан у главном контекст менију, и који ће се појавити у ТортоисеСВН субмени. Подразумевано је да је већина ставки непроверена и појављују се у субменију.

Постоји посебан случај за Узми Катанац. Можете, свакако, погурати то на вршни ниво користећи горњу листу, али како већина фајлова не захтева закључавање само додаје гужву. Међутим, фајл са svn:needs-lock особином захтева ову акцију сваки пут када се уређује, тако да у том случају то је веома корисно имати га на горњем нивоу. Чекирањем бокса овде значи то да када је фајл изабран који има svn:needs-lock особину изабрану, Набави Катанац ће се увек појавити у горњем нивоу.

Већи део времена потребан вам је ТортоисеСВН контекст мени, посебно за фолдере који су под контролом верзија од Субверзије. За не-верзионисане фолдере стварно вам је потребан контекст мени када хоћете да урадите преузимање. Ако чекирате опцију Сакрива меније за неверзионисане путање, ТортоисеСВН неће додати те улазе у контекст мени за неверзионисане фолдере. Али улази су додати за све ставке и путање у верзионисаном фолдеру. Можете добити улазе назад за неверзионисане фодере држећи Схифт тастер док приказујете контекст мени.

Ако постоје неке путање на вашем рачунару где баш не желите ТортоисеСВН контекст мени да се уопште појави, можете их излистати у боксу на дну.

ТортоисеСВН дијалог подешавање 1

Слика 4.73. Подешавање дијалога, дијалог 1 страна

Подешавање дијалога, дијалог 1 страна


Овај дијалог вам дозвољава да конфигуришете неке ТортоисеСВН дијалоге на начин како волите.

Подразумеван број порука дневника

Ограничава број дневник порука које ТортоисеСВН нађе када најпре изаберете ТортоисеСВНПокажи Дневник Корисно за спор сервер везу. Можете увек користити Прикажи Свеl или Следећих 100 да добојете више порука.

Писмо за поруке дневника

Изабира облик писма и величину коришћену за приказивање саме дневник поруке у средњем панелу Дневник Ревизија дијалогу, и када се саставља дневник поруке у Урежи дијалогу.

Кратак облик датум/време у дневнику порука

Ако стандардне дугачке поруке користе сувише простора на вашем екрану користите кратак формат.

Може двоструки клик на дневник листу да би се поредило са претходном ревизијом

Ако често затекнете себе да поређујете ревизије у вршном панелу дијалога дневника, можете користити ову опцију да омогућите акцију двоструког-клика. То није подразумевано омогућено јер налажење разлика је често дуг процес, и многи људи воле да избегну чекање после погрешног двоструког клика, због чега ова опција није подразумевано омогућена.

Ауто-затварање

ТортоисеСВН може аутоматски да заврши све прогрес дијалоге када се акција заврши без грешке. Ово подешавање вам омогућава да изаберете услове затварања дијалога. Подразумевано (препоручено) подешавање је Затвори ручно што дозвољава да прегледате све поруке и проверите шта се десило. Међутим, можете одлучити да желите да занемарите неки тип порука и дијалог је затворен аутоматски ако нема критичних измена.

Аут-затварање ако нема стапања, додај или обриши значи да прогрес дијалог ће се затворити ако је било једноставног обнављања, али ако су измене из спремишта стопљене са вашим, или ако је било који фајл додат или обрисан, дијалог ће остати отворен. Он ће такође остати отворен ако је био био који конфликт или грешка у току операције.

Ауто-затварање ако нема конфликта даље ослабљује критеријуме и затвориће дијалог чак и ако има стапања, додавања и брисања. Међутим, ако је било било каквог конфликта или грешака, дијалог остаје отворен.

Ауто-затварање ако нема грешака увек затвара дијалог чак и ако је био конфликата. Једини услов који држи отворен дијалог је услов грешке, што се јавља када је Субверзија омогућенада комплетира задатак. На пример, обнављање је неуспешно зато што је сервер недоступан, или урезивање је неуспешно зато што је радна копија застарела.

Увек затворите дијалоге за локалне операције

Локалне операције као што је додавање фајлова или враћање измена не захтевају контактирање спремишта и брзо се комплетирају, тако да је дијалог напредовања од мале користи. Изаберите ову опцију ако желите да се диајлог напредовања затвара аутоматски после ових операција без обзира на грешке.

Користите корпу за отпатке када враћате

Када враћате локалне измене, ваше измене су одбачене. ТортоисеСВН даје вам изузетно сигурну мрежу слањем измењених фајлова у корпу пре враћања чисте копије. Ако више волите да прескочите корпу, отчекирајте ову опцију.

Користи УРЛ од РК као подразумевано Од: УРЛ

У дијалогу стапања, подразумевано понашање је за Од: УРЛ биће запамћен између стапања. Међутим, неки људи воле да примене стапање од много различитих тачака у њиховој хијерархији, и нађе да је лакше да почне са УРЛ текуће радне копије. Ово може бити уређено да се односи на паралелну путању на другој грани.

Подразумевана путања преузимања

Можете специфицирати подразумевану путању за преузимање. Ако чувате сва преузимања на једном месту, корисно је имати драјв и фолдер попуњен тако да само имате да додате ново име фолдера на крају.

Подразумевани УРЛ преузимања

Можете такође специфицирати подразумевани УРЛ за преузимање. Ако често преузимате суб-пројекте неких веома велике пројекте, може бити корисно имати УРЛ пре-попуњене тако да се има само додати суб-пројекат име на крају.

ТортоисеСВН дијалог пдешавања 2

Слика 4.74. Дијалог подешавања, Дијалог 2 страница

Дијалог подешавања, Дијалог 2 страница


Рекурзија у неверзионисаним именицима

Овај бокс је чекиран (подразумевано стање), затим кадгод је статус неверзионисани фолдер приказан у Додај, Урежи или Привера Модификација дијалог, сваки потомачки фајл и фолдер је такође приказан. Ако отчекирате овај бокс, само неверзионисани предак је приказан. Отчекивање редукује гужву у овим дијалозима. У овом случају ако изаберете неверзионисани фолдер за Додај, додаје се рекурзивно.

У дијалогу Провера измена можете подесити опцију да видите занемарене ставке. Ако је овај бокс чекиран онда ће увек када се нађе занемарени фолдер бити приказане све занемарене ставке.

Користи аутокомплетирање фајл путања и кључних речи

Дијалог урезивања укључује могућност да анализира листу именафајлова која се урезује. Када укуцате прва 3 слова ставке у листу, ауто-комплетирање бокс искочи, и можете притиснути Ентер да комплетирате фајлиме. Чекирајте бокс да омогућите ову особину.

Кашњење у скундама да се заустави анализирање за аутокомплетирање

Ауто-комплетирање анализатор може бити сасвим спор ако има много великих фајлова да се провере. Тајмаут зауставља дијалог урезивања да буде држан сувише дуго. Ако вам недостају важне информације ауто-комплетирања, можете проширити тајмаут.

Само користите проверу правописа када је tsvn:projectlanguage подешен.

Ако не желите да користите проверу синтаксе за сва урезивања чекирајте овај бокс. Провера синтаксе ће још бити омогућена где особине пројекта то захтевају.

Макс. ставки за чување у историји дневника порука

Када укуцате дневник поруку у дијалог урезивања, ТортоисеСВН је спрема за могуће поново коришћење касније. Подразумева се да чува 25 дневник порука за свако спремиште, али можете подесити тај број овде. Ако имате више различитих спремишта можете желети да смањите ово избегавајући препуњавања вашег спремишта.

Приметимо да се ово подешавање примењује само на поруке које уносте на овом рачунару. Ништа нема да се ради са кешом дневника.

Одабери ставке аутоматски

Нормално понашање у дијалогу урезивања за све модификоване (верзионисане) ставке је сизабрано за урезивање аутоматски. Ако више волите да почнете тако што ништа није изабрано и одаберемо ставку за урезивање ручно отчекирајте овај бокс.

Поново отварање дијалога после урезивања ако су ставке преостале неурезане

Ово поново отвара дијалог урезивања аутоматски у истом директоријуму после успешног урезивања. Дијалог је поново отворен само ако има још ставки да се урежу.

Контактирај спремиште при покретања

Провера Модификација дијалог чекира радну копију подразумевано, и само контакт спремишта када кликнете Провера спремишта. Ако увек желите да чекирате спремиште, можете користити ово подешавање да учините ту акцију која се дешава аутоматски.

Прикажи дијалог закључавања пре закључавања фајлова

Када изаберете један или више фајлова и онда користите ТортоисеСВНКатанац да уклоните катанац на ове фајлове, на неким пројектима је подразумевано да се напише катанац порука која објашњава зашто имате закључане фајлове. Ако не користите катанац поруке, можете отчекирати овај бокс да прескочите тај дијалог и закључате фајлове тренутно.

Ако користите закључај команду на фолдер, вама је представљен дијалог закључавања као нешто што вам даје опције да изаберете фајлве за закључавање.

Ако ваш пројекат користи tsvn:lockmsgminsize особину, видећете дијалог закључавања безобзира на ово подешавање јер пројекат захтева поруке закључавања.

ТортоисеСВН дијалог подешавање 3

Слика 4.75. Дијалог подешавања, страна дијалога 3

Дијалог подешавања, страна дијалога 3


Припремно добављење фолдера за брже претраживање

Ако је овај бокс чекиран (уобичајено стање), претраживач спремишта добавља информације о приказаним фолдерима у беграунду. На тај начин чим се потражи у овим фолдерима информација је одмах доступна.

Неки сервери, међутим, не опслужују вишеструке захтеве које узрокују или када нису конфигурисани да коректно третирају толико много захтева као нешто лоше и почињу да их блокирају. У овом случају можете онемогућити припремно добављање.

Прикажи екстернале

Ако је овај бокс чекед (уобичајено стање) претраживач спремишта приказује фајлове укључене са svn:externals особином као нормални фајлови и фолдери, али са пркривном иконом да их маркира да су из спољашњег извора.

Као са особином припремног добављања објашеном горе ово може бити много стресно за слабе сервере. У том случају можете онемогућити ту особину.

ТортоисеСВН подешавање боја

Слика 4.76. Дијалог Подешавања, Страница Боја

Дијалог Подешавања, Страница Боја


Овај дијалог допушта да конфигуришете боје текста коришћене у ТортоисеСВН дијалозима на начин какав волите.

Могућ или стварни сукоб / спречен

Конфликт се може појавити током обнављања, или се може појавити у току стапања. Ажуррирање је ометено постојећим неверзионисаним фајлом/фолдером истог имена као неки верзионисан.

Боја се такође користи за поруке грешке у прогрес дијалозима.

Додати фајлови

Ставке додате у спремиште

Недостаје / обрисано / замењено

Обрисане ставке из спремишта, које недостају у радној копији, или обрисане из радне копије и замењене са другим фајлом истог имена.

Стопљено

Измене у спремишту сукцесивно стопљене у РК без креирања било каквог конфликта.

Промењено / копирано

Додавање са историјом, или путања копирана у спремиште. Такође у дневник дијалогу за улазе које укључује копирана ставка.

Обрисани чвор

Ставка која је обрисана у спремишту.

Додат чвор

Ставка која је додата у спремиште, помочу додај, копирај или помери операције.

Преименовани чвор

Ставка која је преименована у оквиру спремишта.

Замењен чвор

Оригинална ставка је обрисана и нова ставка истог имена је заменила.

Филтер захтев

Када се користи филтрирање у дијалогу дневника тражени појмови су осветљени коришћењем ове боје.

Ревизиони Граф Подешавање

Слика 4.77. Дијалог Подешавања, Страна Ревизионог Графа

Дијалог Подешавања, Страна Ревизионог Графа


Класификациони Модел

Ревизиони граф покушава да прикаже чистију слику структуре вашег спремишта правећи разлику између дебла, грана и ознака. Како таква класификација није уграђена у Субверзију ова информација се извлачи из имена путања. Подразумевана подешавања узимају да користите конвенционална енглеска имена како је сугерисано у документацији Субверзије, али свакако ваше коришћење може варирати.

Специфира моделе коришћене да препознају ове путање у дата три оквира. Модели ће се упоређивати независно од величине слова, али морате их специфицирати малим словима. Џокер карте * и ? ће радити као обично, и можете користити ; да издвојите вишеструке моделе. Не укључујте било које додатно празно поље ка што је то обухваћено у спецификацији поређења.

Детекција урезивања знака

Молим приметимо да овај шаблон је такође коришћен да се детектује урезивање у знак, не само за ревизиони граф.

Измени Боје

Боје се користе у ревизионом графу да означе тип чвора, нпр. чвор је додат, обрисан, преименован. Да би нашли квалификацију чворова можете допустити ревизионом графу да меша боје да би дао ознаку оба типа чвора и класификацију. Ако је бокс чекиран мешање је дозвољено. Ако бокс није чекиран боја се користи да означи само тип чвора. Користите дијалог за избор боја да одредите специфичне боје које су коришћене.

Ревизиони Граф Боје

Слика 4.78. Дијалог Подешавања, Ревизиони Граф Страница Боја

Дијалог Подешавања, Ревизиони Граф Страница Боја


Ова страна вам допушта да конфигуришете коришћене боје. Приметимо да боје које су овде специфициране су чисте боје. Већина чворова је обојена коришћењем мешавине боја за чворове, позадинска боја је произвољно клсификована боја.

Обрисани Чвор

Ставке обрисати и не копирати било где у истој ревизији. треба

Додат Чвор

Ставке ново додате, или копиране (додати са историјом).

Преименовани Чвор

Ставке обрисане на једној локацији и додате на другу у истој ревизији.

Измењен Чвор

Једноставне измене без било каквог додавања или брисања.

Неизмењен Чвор

Може се користити да прикаже ревизију коришћену као извор копије, чак када нема измена (за ставку која је дата у графу) иду у ту ревизију.

ГЛАВНИ чвор

Текућа ГЛАВНА ревизија у спремишту

РК Чвор

Ако желите да прикажете екстра чвор за вашу измењену радну копију, додату задњој-урезаној ревизији на графу, користите ову боју.

РК Чвор Граница

Ако одлучите да прикажете да ли је радна копија измењена, користите обојени оквир на РК чвору када су измене нађене.

Ознаке Чворови

Чворови класификовани као ознаке могу се мешати овом бојом.

Дебло Чворови

Чворови класификовани као дебло могу се мешати овом бојом.

Савијени Ознака Маркери

Ако користите савијање ознака да чувате простор, ознаке су маркиране у извору копије коришћењем блока у овој боји.

Изабрани Чвор Маркери

Када лево кликнете на чвор да га изаберете, маркер који се користи да означи избор је блок у овој боји.

Траке

Ове боје су коришћене када је граф подељен у по-стабла и позадина је обојена у алтернативне траке да помогне избор издвојених стабала.

Икона прекривач подешавање

Слика 4.79. Дијалог подешавања, Икона прекривачи страница

Дијалог подешавања, Икона прекривачи страница


Ова страна допушта да изаберете ставку за коју ТортоисеСВН ће приказати прекривну икону.

Пошто узима сасвим мало да нађе статус радне копије, ТортоисеСВН користи кеш да смести статус тако да експлорер не блокира много док приказује прекриваче. Можете изабрати који тип кеша ТортоисеСВН треба да користи у складу са вашим системом и величином радне копије овде:

Подразумевано

Кешира све статус информације у одвојеним процесима (TSVNCache.exe). Тај процес посматра све драјвове за измене и налази поново статус ако су фајлови унутар радне копије модификовани. Процес ради са најмањим могућим приоритетом тако да други програми блокирани због њега. То такође значи да статус информација није у реалном времену али може узети неколико секунди да се прекривач промени.

Погодности: прекривачи приказују статус рекурзивно, тј. ако је фајл дубоку унутар радне копије измењен, сви именици до корена радне копије биће такође приказани измењеном иконом. И како процес може послати нотификацију шкољци, прекривачи у осталом стаблу ће се такође променити.

Непогодности: процес стално ради, чак и ако не радите на вашем пројектима. Он такође користи око 10-50 МБ од РАМ зависно од броја и величине ваших радних копија.

Шкољка

Хватање је дато директно унутар длл екстензије шкољке, али само за текући видљиви фолдер. Сваки пут кад се крећете ка другом фолдеру статус информација се налази поново.

Погодности: захтева само веома маку меморију (око 1 МБ РАМа) и може приказати статус у реалном времену.

Непогодности: Пошто је само један фолдер ухваћен, прекривачи не показују статус рекурзивно. За велике радне копије може узети много времена да прикаже фолдер у експлореру са подразумеваним хватањем. Такође миме-тип колоне није доступан.

Ништа

Са овим подешавањем ТортоисеСВН уопште не хвата статус у Експлореру. Зато што, фајлови не добијају прекриваче и именици само добијају 'нормалне' прекриваче ако су верзионисани. Други прекривачи су приказани и нема додатних колона да су доступне.

Погодност: апсолутно не користи додатну меморију и уопште не успорава Експлорер док претражује.

Непогодност: СДтатус информација фајлова и фолдера није приказана у Експлореру. Да видите да ли је ваша радна копија измењена, треба да користите Провера измена дијалог.

Подразумевано, прекривне иконе и контекст менији ће се појавити у свим отвори/сачувај дијалозима као у Виндоуз Експлореру. Ако желите да се они појаве само у Виндоуз Експлореру, чекирајте Прикажи прекриваче и контекст мени само у експлореру бокс.

Можете форсирати статус кеш у None за подигнуте процесе провером боксаОнемогући статус кеш за подигнуте процесе. Ово је корисно ако желите да спречие други TSVNCache.exe процес да се креира са подигнутим привелегијама.

Можете такође изабрати да означите фолдер као измењен ако он садржи неверзионисане ставке. Ово може бити корисно да вас подсети да сте креирали нове фајлове који још нису верзионисани. Ова опција је доступна само ако користите подразумеван статус кеш опцију (види доле).

Ако имате фајлове у игнориши-при-уреѕивању листу измена, можете изабрати да направите те фајлове који не преносе статус у предачки фолдер. На тај начин ако су само фајлови у тој листи измена измењени предачки фолдер још увек приказује немодификоване прекривачке иконе.

Следећа група допушта вам да изаберете коју класу складиштења ће приказати прекривач. Подразумевано, само тврди дискови су изабрани. Можете чак онемогућити прекриваче икона, али где је забава у томе?

Мрежни драјвови могу бити веома спори, тако да подразумевано иконе нису приказане за радну копију лоцирану на мрежној подели.

УСБ Флеш драјв се јавља као специјалан случај у то драјв типу се идентифицира од самог уређаја. Неки се јављају као фиксни дискови, а неки као покретни драјвови.

Искључи Путање се користи да каже ТортоисеСВН на те путање за које не треба приказати прекривач икона и статус колоне. Ово је корисно ако имате неке веома велике радне копије које садрже само библиотеке које желите уопште да мењате и зато не тражи прекриваче, или ако само желите ТортоисеСВН да погледа у специвични фолдер.

Било која путања специфицирана овде усваја се да се примењује рекурзивно тако ниједан од потомачких фолдера неће приказати другачије прекриваче. Ако желите да одстраните само означене фолдере додајте ? после путање.

Исто се примењује на Укључи Путање. Осим тога за те путање прекривачи су приказани чак ако су прекривачи онемогућени за специфичне типове драјвова, или искључењем путање специфициране горе.

Корисници понекад питају како ова три подешавања интергагују. За сваку дату путању проверава се лист укључивања и искључивања, тражећи навише кроз структуру фолдера док се сличан не нађе. Када се први сличан нађе испуните то правило укључивања или искључивања, специфичности појединачнog фолдерa старији су од рекурзивних специфичности, затим укључивање је старије од искључивања.

Један пример може помоћи овде:

Exclude:
C:
C:\develop\?
C:\develop\tsvn\obj
C:\develop\tsvn\bin

Include:
C:\develop
  

Ово подешавање онемогућава иконе прекриваче за C: дарјав, осим за c:\develop. Сви пројекти испод тог директоријума ће приказивати оверлеје, осим c:\develop фолдер лично, који је специфично занемарен. Јако-помешани бинарни фолдери су такође избачени.

TSVNCache.exe такође користи ове путање да ограничи скенирање. Ако желите да погледате само у појединачни фолдер, онемогућите све типове драјвова и укључити ваше специфичне жеље да буду скениране.

Искљућити SUBST Драјвови

Често је згодно користити СУБСТ драјв да приступите вашој радној копији, нпр. користећи команду

subst T: C:\TortoiseSVN\trunk\doc
   

Међутим то може узроковати да се оверлеји не ускладе, као ТСВНЦасхе ће само примитиједну нотификацију када се фајл измени и то је нормално за оригиналну путању. То значи да ваши прекривачи на субст путањи можда никад неће бити усклађени.

Лак начин да се ради око овога је да се искључи оригинална путања из приказаних прекривача, тако прекривачи су приказани на subst путањи уместо тога.

Понекад ћете искључити области које садрже радне копије, које чувају ТСВНКаш од скенирања и прегледања за измене, али још увек желите визуелну индикацију да фолдер садржи радну копију. Чекбокс Прикажи искључен рут фолдер као 'нормалан' омогућава вам да то урадите. Са овом опцијом, рут фолдер радне копије у било којој искљученој области (тип драјва се не проверава, или се специфично искључује) биће приказан као нормалан и обновљен, са зеленом чек маркицом. Ово вас подсећа док гледате радну копију, чак и ако прекривач фолдера није коректан. Фајлови не добијају никакве прекриваче. Приметимо да контекст мени још ради без обзира што прекривачи нису приказани.

Као специјални изузетак на то, драјви A: и B: се никад не узимају у обзир за Прикажи искључене имњнике као 'нормалан' опцију. Ово се због Виндоуза форсирано да гледа на драјв, што може проузроковати кашњење од неколико секунди када се покрене Експлорер, чак ако ваш ПЦ има флопи драјв.

Скуп подешавања икона

е

Слика 4.80. Дијалог подешавања, Подешавање икона страница

Дијалог подешавања, Подешавање икона страница


Можете изменити подешавање покривне иконе на оно што највише волите. Приметимо да ако изменимо подешавање покривања, можете рестартовати ваш рачунар да би измене постале ефикасне.

Омогућени руковаоци прекривача

Слика 4.81. Дијалог подешавања, Подешавање икона страница

Дијалог подешавања, Подешавање икона страница


Пошто је број доступних прекривача доста рестриктиван, можете изабрати да онемогућите неке хендлере да омогућите да они које желите буду учитани. Пошто ТортоисеСВН користи заједничке ТортоисеОверлеј компоненте које деле остали Тортоисе клијенти (нпр. ТортоисеЦВС, ТортоисеХг) ово подешавање ће утицати и на те клијенте такође.

Мрежна подешавања

Слика 4.82. Дијалог подешавања, Мрежна страница

Дијалог подешавања, Мрежна страница


Овде можете конфигурисат ваш прокси сервер, ако вам треба да провлачите кроз фајервол ваше компаније.

Ако вам је потребно да подесите прокси подешавање по спремишту потребно вам да користите Субверзиони servers фајл да то конфигуришете. Користите Уреди да то добијете директно. Консултујте Runtime Configuration Area о детаљима како да користите тај фајл.

Можете такође специфицирати који програм ТортоисеСВН треба да користи да постави сигурну везу ка свн+ссх спремишта. Препоручујемо да користите TortoisePlink.exe. Ово је верзија популарног Плинк програма, и укључено је са ТортоисеСВН, али то је компајлирано као Виндоузбез апликација, тако да не можете добити ДОС бокс који искаче сваки пут када се пријављујете.

Морате специфицирати целу путању до извршних програма. За ТортоисеПлинк.ехе то је стандардни ТортоисеСВН бин директоријум. Користите Претражи дугме као помоћ да га нађете. Приметимо да ако путања садржи размаке морате то заокружити наводницима, нпр.

"C:\Program Files\TortoiseSVN\bin\TortoisePlink.exe"
  

Један ивични-ефекат који нема прозор је то да нема нигде да оде било каква порука грешке, тако ако аутентикација не успе ви ћете једноставно добити поруку која каже нешто као Неспособан да пише на стандардном излазу. Из овог разлога препоручујемо да најпре извршите подешавање користећи стандардни Плинк. Када све ради, можете користити ТортоисеПлинк са тачно истим параметрима.

ТортоисеПлинк нема никакву документацију о себи зато што је минорна варијанта Плинка. Нађите о параметрима командне линије на PuTTY website.

Да би избегли да будете питани за лозинку непрестано можете такође размотрити користећи алат налажења лозинке као Пагеант. Ово је такође дозвољено за скидање са PuTTY вебсајта.

На крају, подешавањем ССХ на серверу и клијентима није једноставан процес и он је ван разматрања овог фајла помоћи. Међутим, можете наћи водич у ТортоисеСВН ФАК дат под Subversion/TortoiseSVN SSH How-To.

Спољашњи програм подешавања

Слика 4.83. Дијалог подешавања, Разл прегледач страница

Дијалог подешавања, Разл прегледач страница


Овде можете дефинисати ваш лични дифф/стопи програми које ТортоисеСВН треба да користи. Подразумевано подешавање је да се користи ТортоисеМерге који је инсталиран кад и ТортоисеСВН.

Прочитајте xref linkend="tsvn-dug-diff-tools"/> за листу неких од спољашњих дифф/стопи програма које људи користе са ТортоисеСВН.

Разл прегледач

Спољашњи дифф програм може бити кориштен за поређење ревизија фајлова. Споњашњи програми ће тражити да добијете фајлиме из командне линије, заједно са сваком другом опцијом команде. ТортоисеСВН користи параметре замене са префиксом %. Када се уочи један од тих који ће бити замењени одговарајућом вредношћу. Ред параметара ће зависити на Дифф програме које користите.

%base

Оригиналан фајл без ваших измена

%bname

Виндоуз наслов основног фајла

%nqbname

Виндоу титл за основни фајл, без наводника

%mine

Ваш лични фајл, са вашим изменама

%yname

Виндоуз наслов за ваш фајл

%nqyname

Виндоу титл за ваш фајл, без наводника

%burl

УРЛ оригиналног фајла, ако је доступан

%nqburl

УРЛ оригиналног фајла, ако је доступан, без наводника

%yurl

УРЛ другог фајла, ако је доступан

%nqyurl

УРЛ другог фајла, ако је доступан, без наводника

%brev

Ревизија оригиналног фајла, ако је доступна

%nqbrev

Ревизија оригиналног фајла, ако је доступан, без наводника

%yrev

Ревизија другог фајла, ако је доступна

%nqyrev

Ревизија другог фајла, ако је доступан, без наводника

%peg

Пег ревизија, ако је доступна

%nqpeg

Пег ревизија, ако је доступна, без наводника

%fname

Име фајла. Ово је празан стринг ако су два различита фајла различита уместо два стања истог фајла.

%nqfname

Име фајла, без наводника

Наслов прозора није чисто име фајла. ТортоисеСВН третира то као име да прикаже и креира имена у складу са тим. Тако нпр. ако радите са дифф са фајлом у ревизији 123 са фајлом у вашој радној копији, имена ће бити filename : revision 123 и filename : working copy.

На пример, са ExamDiff Про:

C:\Path-To\ExamDiff.exe %base %mine --left_display_name:%bname
                  --right_display_name:%yname
   

or with KDiff3:

C:\Path-To\kdiff3.exe %base %mine --L1 %bname --L2 %yname
   

or with WinMerge:

C:\Path-To\WinMerge.exe -e -ub -dl %bname -dr %yname %base %mine
   

or with Araxis:

C:\Path-To\compare.exe /max /wait /title1:%bname /title2:%yname
            %base %mine
   

or with UltraCompare:

C:\Path-To\uc.exe %base %mine -title1 %bname -title2 %yname
   

or with DiffMerge:

C:\Path-To\DiffMerge.exe -nosplash -t1=%bname -t2=%yname %base %mine
   

Ако користите svn:keywords особину да проширите кључне речи и у посебној ревизији фајла, затим овде може бити разлика између фајлова који су чисто подесни за текућу вредност кључне речи. Такође ви користите svn:eol-style = native ОСНОВНИ фајл ће имати чист LF завршетак линије док ваш фајл има CR-LF крај линије. ТортоисеСВН ће нормално сакрити ове разлике аутоматски најпре анализирајући ОСНОВНИ фајл да прошире кључне речи и крај линије пре извршења дифф операције. Међутим, ово може узети пуно времена са великим фајловима. Ако Конвертуј фајлове када се прави разлика према ОСНОВИ је отчекирано затим ТортоисеСВН ће прескочити препроцесирање фајлова.

Можете такође специфирати различит дифф алат да користе Субверзионе особине. Како ово тежи да буде скраћен једноставан текст стринг, ви можете желети једноставно много компактнији преглед.

Ако сте конфигурисали алтернативни дифф алат, можете приступити ТортоисеМерге и алату трећег лица из контекст менија. Контекст мениДифф користи примарни дифф алт, а Shift+ Контекст мениДифф користи секундарни дифф алат.

На дно дијалога можете конфигурисати програм прегледач за унификоване-диф фајлове (фајлови закрпа). Нису потребни параметри. Уобичајено подешавање је да се користи ТортоисеДифф који се инсталира заједно са ТортоисеСВН, и колор-кодови додатих и уклоњених линија.

Пошто Унифајд Дифф је у текст формату можете користити ваш текст уређивач по жељи.

Алат спајања

Екстерни програм за стапање користи се да реши конфликтне фајлове. Параметар субституције се користи на исти начин као са Дифф Програмом.

%base

Оригинални фајл без ваших или других измена

%bname

Виндоуз наслов основног фајла

%nqbname

Виндоу титл за основни фајл, без наводника

%mine

ваш лични фајл, са вашим изменама

%yname

Виндоуз наслов за ваш фајл

%nqyname

Виндоу титл за ваш фајл, без наводника

%theirs

фајл какав је у спремишту

%tname

Виндоуз наслов фајла у спремишту

%nqtname

Виндоу титл за фајл у спремишту, без наводника

%merged

фајл са конфликтом, резултат операције сајања

%mname

Виндоуз наслов за стопљен фајл

%nqmname

Виндоу титл за стопљен фајл, без наводника

%fname

Име фајла у конфликту

%nqfname

Име фајла у конфликту, без наводника

Например, са Perforce Merge:

C:\Path-To\P4Merge.exe %base %theirs %mine %merged
   

or with KDiff3:

C:\Path-To\kdiff3.exe %base %mine %theirs -o %merged
           --L1 %bname --L2 %yname --L3 %tname
   

or with Araxis:

C:\Path-To\compare.exe /max /wait /3 /title1:%tname /title2:%bname
            /title3:%yname %theirs %base %mine %merged /a2
   

or with WinMerge (2.8 or later):

C:\Path-To\WinMerge.exe %merged
   

or with DiffMerge:

C:\Path-To\DiffMerge.exe -caption=%mname -result=%merged -merge
   -nosplash -t1=%yname -t2=%bname -t3=%tname %mine %base %theirs
   

Разл/Стопи напредно подешавање

Слика 4.84. Дијалог подешавања, Разл/Стопи напредни дијалог

Дијалог подешавања, Разл/Стопи напредни дијалог


У напредном подешавању, можете дефинисати различите дифф и стопи програме за сваку екстензију фајла. На пример можете придружити Фотошоп као ДиффПрограм за .jpg фајлове :-) Такође придружите svn:mime-type особину са дифф или стопи програмом.

Да придружите коришћењем екстензију фајла, потребно вам је да специфицирате екстензију. Користите .bmp да опишете Виндоуз битмап фајлове. Да придружите svn:mime-type особину, специфицирајте миме тип, укључујући косу црту, на пример text/xml.

Счвани подаци подешавање

Слика 4.85. Дијалог подешавања, Сачувани подаци страница

Дијалог подешавања, Сачувани подаци страница


За вашу удобност, ТортоисеСВН чува већину подешавања које користите, и памти пређашње стање. Ако желите да обришете кеш података то можете урадити овде.

УРЛ историја

Кадгод преузмете радну копију, стопите измене или користите претраживач спремишта, ТортоисеСВН чува запис о скорашње коришћеном УРЛ и нуди га у комбо боксу. Понекад тај лист постаје блокиран са застарелим УРЛ тако да је корисно да се периодично обнови.

Ако желите да уклоните појединачну ставку из једног од комбо боксова можете то урадити на лицу места. Само кликните на стрелицу да свучете комбо бокс, померите миша на ставку коју желите да уклоните и откуцајте Shift+Del.

Поруке дневника (Улазни дијалог)

ТортоисеСВН чува скорашње дневник поруке урезивања које сте унели. Оне су сачуване у спремишту, тако да ако приступате ка више спремишта ова листа може порасти јако много.

Поруке дневника (Прикажи дијалог дневника)

ТортоисеСВН кешира дневник поруке нађене у Прикажи Дневник дијалогу да сачува време када следећи пут приказијете дневник. Ако још неко уређује дневник порука и ви такође имате кеширану поруку, нећете видети измену све дик не обришете кеш. Дневник порука кеширање је омогућено на Дневник Кеш таб.

Дијалог величина и позиције

Многи дијалози памте величину и позицију екрана који сте задњи пут користили.

Аутентикациони податак

Када се аутентикујете на Субверзиони сервер, корисничко име и лозинка се кеширају локално тако да не морате да их уносите. Можете желети да обришете ово из сигурносних разлога, или зато што желите да приступите спремишту под другим корисничким именом ... да ли Џон зна да ви користите његов ПЦ?

Ако желите да обришете аутентификационе податке само једног посебног сервера, користите Очисти... уместо Очисти свеl button.

Дневник акција

ТортоисеСВН чува дневник свега написаног у прогрес дијалогу. Ово може бити корисно када, на пример, желите да проверите шта се дешава у скорој команди обнављања.

Дневник фајл је ограничене дужине и када порасте много велики старији садржај се одбацује. Подразумевано је да се 4000 линија чува, али можете подесити тај број.

Одавде можете видети садржај дневник фајла, и такође га обрисати.

Кеш дневника

Слика 4.86. Дијалог подешавања, Кеш дневника страница

Дијалог подешавања, Кеш дневника страница


Овај дијалог вам омогућава да конфигуришете дневник кеш особине ТортоисеСВН, које чувају локалну копију днебник порука и измењених путања да се избегне временски-захтевно скидање са сервера. Користећи дневник кеш може драматично убрзати дневник дијалог и ревизиони граф. Следећа корисна особина је да дневник порука може бити контактиран када нисте повезани.

Омогући кеш дневника

Омогућава дневник кеширање кадгод су дневник подаци затражени. Ако је проверен, подаци ће бити враћени из кеша ако су доступни, и ако било која порука није у кешу биће узета са сервера и додата кешу.

Ако је кеширање онемогућено, подаци ће увек бити узети директно са сервера и неће бити сачувано локално.

Омогућава двосмислене УРЛове

Понекад ће вам бити потребно да се спојите на сервер који користи исте УРЛ за сва спремишта. Старија верзија svnbridge ће то урадити. Ако је потребно да приступите таквим спремиштима морате чекирати ову опцију. Ако не, оставите је не чекирану да побољшате перформансе.

Дозвољава двосмислене УУИДСове

Неки сервиси домаћина дају свим својим спремиштима исти УУИД. Можете чак то урадити сами копирањем фолдера спремишта да креирате нови. За све врсте разлога ово је лоша идеја - УУИД треба да буде јединствен. Међутим, кеш дневника ће још увек радити у овој ситуацији ако чекирате овај бокс. Ако вам то није потребно, оставите нечекирано да побољшате перформансе.

Ако спремиште не може бити спојено

Ако радите ван линије, или ако је спремиште пало, дневник кеш може још бити коришћен да снабде дневник поруке које се већ држе у кешу. Свакако кеш не мора бити ажуран, тако постоје опције да дозволе да изаберете да ли треба ову особину да користите.

Када се дневник подаци узму из кеша без контактирања сервера, дијалог који користи те поруке ће приказати искључено стање на насловном пулту.

Истекло време пре обнављања ГЛАВНЕ ревизије

Када позовете дневник дијалог нормално ћете желети да контактирате сервер да проверите за неку нову дневник поруку. Ако је постављено гранично време веће од нуле сервер ће само бити контактиран када прође ограничено време од задњег времена контакта. Ово може редуковати серверов обилазак ако отварате дневник дијалог често а сервер је спор, али приказани подаци не морају бити комплетно обновљени. Ако желите да користите ову особину препоручујемо вам вредност 300 (5 минута) као компромис.

Дани неактивности до уклањања малих кешева

Ако претражујете око много спремишта сакупићете много кешева дневника. Ако га активно не користите кеш неће порасти много велики, тако да их ТортоисеСВН подразумевано чисти после подешеног времена. Користите ову ставку да контролишете чишћење кеша.

Максимална величина уклоњених неактивних кешева

Велики кешеви су много скупљи за рециклажу, тако да ТортоисеСВН само чисти мале кешеве. Фино подесите праг са овом вредношћу.

Максимални број грешака алата пре уклањање кеша

Понекад нешто крене лоше са кеширањем и узрокује лом. Ако се то деси кеш се нормално обрише аутоматски да се предупреди враћање проблема. Ако користите мање стабилну ноћну градњу можете подесити опцију да чувате кеш у било ком случају.

Кеширано Спремиште

На овој страни можете видети листу спремишта локално кешираних, и простор коришћен за кеш. Ако изаберете једно од спремишта можете тада користити скривене дугмиће.

Кликните на Усклади да комплетирате освежавање кеша и попуните нек празнине. За велика спремишта ово ће узети много времена, али је корисно ако ако намеравате да радите без везе и желите потпуно доступан кеш.

Кликните на Извези дугме да извезете цео кеш као скуп ЦВС фајлова. Ово би било корисно ако желите да процесирате дневник података користећи спољашњи програм, такође то је углавном корисно програмерима.

Кликните на Обриши да уклоните све кеширане податке за изабрно спремиште. Ово не онемогућава кеширање за спремиште тако да следеће пут када тражите податке дневника, креираће се нови кеш.

Статистика кеша дневника

Слика 4.87. Дијалог подешавања, Кеш дневника статистика

Дијалог подешавања, Кеш дневника статистика


Кликните на Детаљи дугме да видите детаљну статистику за партикуларни кеш. Многа од поља приказана овде су углавном од онтереса за програмере ТортоисеСВН, тако да сви нису описани датаљно.

РАМ

Износ меморије потребне за опслуживање кеша

Диск

Износ простора на диску коришћен за кеш. Подаци су компримовани, тако да је коришћење диска генерално сасвим скромно.

Веза

Приказује да ли је спремиште доступно задњи пут када је кеш коришћен

Задње обнављање

Последњи пут када је промењен садржај кеша

Задње главно обнављање

Последње време захтева ГЛАВНЕ ревизије са сервера.

Аутори

Број различитих аутора са порукама забележеним у кешу.

Путање

Број путања излистаних, као што можете видети користећи svn log -v.

Прескочи распоне

Број опсега ревизија који нису нађени, једноставно зато зато што нису тражени.

Макс. ревизија

Највиши ревизиони број смештен у кеш.

Број ревизија

Број ревизија сачуваних у кешу. Ово је друга мера комплетности кеша.

Закачив скрипт клијентске стране

Слика 4.88. Дијалог подешавања, Закачив скрипт страница

Дијалог подешавања, Закачив скрипт страница


Овај дијалог омогућава да подесите закачиве скрипте које ће се извршити аутоматски када се извесне Субверзионе акције извршавају. Супротно закачивим скриптама објашњеним у одељак под именом „Закачиве скрипте са серверске стране“, ове скрипте се извршавају локално на клијенту.

Једна апликација за такве закачаљке може бити позивање програма као SubWCRev.exe да се усклади број верзије после урезивања, и можда да се покрене реизрада.

Приметимо да такође можете специфицирати такве закачиве скрипте користећи специјалне особине на вашој радној копији. Видите поглавље одељак под именом „Особине ТортоисеСВН пројеката“ за детаље.

Слика 4.89. Дијалог подешавања, Конфигурација закачивог скрипта

Дијалог подешавања, Конфигурација закачивог скрипта


Да би се додала закачива скрипта, једноставно кликните Додај и попуните детаље.

Постоје сада доступни ови типови закачивих скрипти

Старт-урезивања

Позван пре него се појави дијалог урезивања. Можете жиелети да користите ово ако закачаљке мењају верзионисане фајлове и утичу на листу фајлова који захтевају да буду урезани и/или поруку урезивања. Међутим треба да приметите то зато што је закачаљка позвана на ранијој етапи, пуна листа изабраних објеката за урезивање није доступна.

Ручно пре-урезивање

Ако је ово специфицирано дијалог урезивања приказује дугме Изврши закачку који када се кликне извршава закачив скрипт. Закачив скрипт прима листу свих чекираних фајлова и фолдера и поруке урезивања ако су унете.

Чекира-урезивање

Позван после корисниковог клика на ОК у дијалогу урезивања и пре него се дијалог урезивања затвори. Закачаљка добија листу чекираних фајлова. Ако закачаљка врати грешку дијалог урезивања остаје отворен.

Ако враћена порука грешке садржи путање у линијама раздвојеним сепараторима нових линија ове путање се бирају у дијалогу урезивања после приказивања поруке грешке.

Пре-урезивање

Позван после корисниковог клика на OK у дијалогу урезивања, и пре него почне актуелно урезивање. Ова закачаљка има листу шта ће се тачно урезати.

Пост-урезивање

Called after the commit finishes successfully.

Старт-обнављања

Позиван пре него је приказан усклади-са-ревизијом дијалог.

Пре-освавање

Позивана пре него актуелно Субверзоно обнављање или пребацивање почне.

Пост-обнављање

Позивано после завршетка обнављања, пребацивања или преузимања (било успешно или не).

Пре-повезивање

Позван пре покушаја да се контактира спремиште.. Позван највише једном у пет минута.

Пре-лок

Позван пре покушаја закључавања фајла

Пост-лок

Поѕван после закључавња фајла

Закачаљка је дефинисана за посебну радну копију. Само вам је потребно да одредите путаљу вршног нивоа; ако извршите операцију у суб-фолдеру, ТортоисеСВН ће аутоматски тражити према траженој путањи.

Затим морате специфицирати командну линију за извршење, почевши са путањом ка закачивој скрипти или извршном програму. Ово би могао бити беч фајл, извршни фајл или било који фајл који има испарван прозор придруживања, нпр. перл скрипт. Приметимо да скрипт не мора бити специфициран коришћењем УНЦ путања што извршење Виндоус шкољке неће допустити да ради због сигурносних рестрикција.

Командна линија укључује извесне параметре који су попуњени са ТортоисеСВН. Прошли параметри зависе од тога која закачаљка је позвана. Свака закачаљка има своје личне параметре који пролазе у следећем редоследу:

Старт-урезивања

PATHMESSAGEFILECWD

Ручно пре-урезивање

PATHMESSAGEFILECWD

Чекира-урезивање

PATHMESSAGEFILECWD

Пре-урезивање

PATHDEPTHMESSAGEFILECWD

Пост-урезивање

PATHDEPTHMESSAGEFILEREVISIONERRORCWD

Старт-обнављања

PATHCWD

Пре-освавање

PATHDEPTHREVISIONCWD

Пост-обнављање

PATHDEPTHREVISIONERRORCWDRESULTPATH

Пре-повезивање

no parameters are passed to this script. You can pass a custom parameter by appending it to the script path.

Пре-лок

PATHLOCKFORCEMESSAGEFILEERRORCWD

Пост-лок

PATHLOCKFORCEMESSAGEFILEERRORCWD

Значење сваког од ових параметара описан је овде:

PATH

Путања ка привременом фајлу који садржи све путање за које операција почиње. Свака путања је на одвојеној линији у темп фајлу.

Приметимо да за операције урађене даљински, нпр. у претраживачу спремишта, те путање нису локалне путање већ су урлови посматраних ставки.

DEPTH

Дубина са којом је урезивање/обнављање урађено

Могуће вредности су:

-2

свн_дубина_непозната

-1

свн_дубина_искључена

0

свн_дубина_празна

1

свн_дубина_фајлова

2

свн_дубина_тренутни

3

свн_дубина_бесконачно

MESSAGEFILE

Путања ка фајлу који садржи дневник поруке за урезивање. Фајл садржи текст у УТФ-8 кодирању. После успешног извршења почетак-урезивања закачаљке, дневник порука је поново прочитан, дајући закачаљки шансу да га измени.

REVISION

Ревизија спремишта за коју би обнављање било дато или се урезивање комплетирало.

LOCK

Или истина док закључава, или лаж када откључа.

FORCE

Или истина или лаж,у зависности да ли је операција форсирани или не.

ERROR

Путања ка фајлу који садржи поруку грешке. Ако нема грешке, фајл ће бити празан.

CWD

Текући радни фолдер са који скрипт ради. Ово је скуп ка зајдничком корену фолдера свих одговарајућих пиутања.

RESULTPATH

Путања према привременом фајлу који садржи све путање које су биле некад употрбљене неком операцијом. Свака путања је у издвојеној линији у привременом фајлу.

Приметимо такође да имамо дата имена тих параметараконвенционално, не можете се позвати на та имена у подешавању закачаљки. Сви излистани параметри за појединачне закачаљке су увек прошли, без обзира да ли их желите или не ;-)

Ако желите да Субервезионе операције држе искључено све док се закачаљка комплетира, проверите Чекајте док скрипт заврши.

Нормално желте да сакријете ружне ДОС боксове док скрипт ради, тако Сакри скрипт док ради је чекиран подразумевано.

Једноставни клијент закачиви скрипт може се наћи у contrib фолдер у TortoiseSVN repository. (одељак под именом „Лиценце“ објашњава како приступити спремишту.)

Када се дебагују закачиве скрипте можете желети да приказујете линије напредовања у ДОС конзоли, или убаците паузе да зауставите конзолни прозор да нестаје када се скрипта заврши. Пошто је И/О преусмерена ово неће радити нормално. Међутим можете преусмерити улаз и излаз експлицитно на ЦОН да преватжзиђете то, нпр.

echo Checking Status > con
pause < con > con
  

Мали алат укључен у ТортоисеСВН инсталационом фолдеру зове се ConnectVPN.exe.Можете користити овај алат као закачаљку пре-спајања да се аутоматски споји на ваш ВПН пре него ТортоисеСВН покуша да се споји на спремиште. Само провуците име ВПН конекције као први параметар у алату.

Интеграција проблем трагача

ТортоисеСВН може користити ЦОМ језичак да нађе проблем трагач када је у дијалогу урезивања. Коришћење таквих језичка описано је у одељак под именом „Добијање информација од поблем трагача“. Ако је систем администатор снабдео језичак који сте већ инсталирали и регистровали, ово је место да се специфицира како се интегрише са вашом радном копијом.

Слика 4.90. Дијалог подешавања, Страница интеграције проблем трагача

Дијалог подешавања, Страница интеграције проблем трагача


Кликните на Додај... да користите језичак са посебном радном копијом. Овде можете специфицирати путању радне копије, изаберите који језичак да се користи из падајуће листе свих регистрованих проблем трагача, и неке параметре да дода. Параметри ће бити специфицирани језичку, али могу укључити ваше корисничко име за проблем трагач тако да језичак може тражити проблеме који су вама озанчени.

Ако желите да сви корисници користе исте ЦОМ језичак за ваш пројекат, можете специфицирати језичак такође са особинама bugtraq:provideruuid, bugtraq:provideruuid64 и bugtraq:providerparams.

bugtraq:provideruuid

Ову особину одређује ЦОМ УУИД из IBugtraqProvider, на пример {91974081-2DC7-4FB1-B3BE-0DE1C8D6CE4E}. (овај пример је УУИД од Gurtle bugtraq provider, који је снабдевач за Google Code проблем трагач.)

bugtraq:provideruuid64

Ово је исто као bugtraq:provideruuid, али за64-битну верзију ИбугтракПровајдер.

bugtraq:providerparams

Ова особина одређује параметре послате у IBагтрагачСнабдевач.

Молимо проверите документацију вашег IБагтрагачСнабдевача језичка да нађете шта специфицирати у ове две особине.

ТортозБламе подешавање

Слика 4.91. Дијалог подешавања, ТортозБламе страница

Дијалог подешавања, ТортозБламе страница


Подешавања коришћена са ТортоисеБламе су контролисани из главног контекст менија, не директно са самим ТортоисеБламе.

Боје

ТортоисеБламе може користити боју основе да индицира старост линија у фајлу. Подесите крајње тачке специфицирајући боје за новије и старије ревизије, и ТортоисеБламе користи линеарну интерполацију између ових боја у складу ревизијом спремишта означену за сваку линију.

Можете одредити различите боје за коришћење са локатор пултом. Подразумевано је користити јак контраст на локатор пулту док држите светло позадине главног прозора тако да се још увек чита текст.

Писмо

Можете изабрати писмо које се користи да се прикаже текст, и његову величину. Ово се примењује на садржај фајла, и ауторе и ревизионе информације приказане у левом панелу.

Табови

Дефинише колико размака користити за експанзију када се таб карактер наже у садржају фајла.

ТортоисеУДифф подешавање

Слика 4.92. Дијалог подешавања, ТортоисеУДифф страна

Дијалог подешавања, ТортоисеУДифф страна


Подешавање које користи ТортоисеУДифф контролише се из контекст менија, не директно самим ТортоисеУДифф.

Боје

Уобичајене боје које су коришћене у ТортоисеУДифф су обично у реду, али их можете конфигурисати овде.

Писмо

Можете изабрати фонт који се користи за приказивање текста, и величину тачке за коришћење.

Табови

Одређује колико размака користити за експанзију када се наиђе на таб карактер у дифф фајлу.

Извоз ТСВН подешавања

Слика 4.93. Дијалог подешавања, синхро страна

Дијалог подешавања, синхро страна


Можете синхронизовати сва ТортоисеСВН подешавања ка и од шифрованог фајла. Фајл је шифрован лозинком коју унесете тако да не треба да бринете ако сместите тај фајл облак фолдер као ОнеДриве, ГДриве, ДропБокс,...

Када је путања и лозинка одређена ТортоисеСВН ће синхронизовати подешавање аутоматски и држати га синхроно.

Можете такође иавести/увести шифроване фајлове са свим подешавањима ручно. Када то урадите питаће вас за путању и лозинку за шифроваење/дешифровање фајла подешавања.

Када извезете подешавање ручно можете такође опционо укључити локално подешавање које није укључено у нормалном извозу у сихроном. Локална подешавања која укључују локалне путање које обично варирају међу компјутерима. Ова локална подешавања укључују кофигурисани алат за дифф и стапање и закачиве скрипте.

Напредна подешавања

Неколико подешавања која се не користе често доступна су само на напредним странама дијалога подешавања. Ова подешавања директно мењају регистре и трба да знате како се свако од тих подешавања користи и шта значи. Не мењајте ова подешавања осим ако нисте сигурни да треба да их мењате.

AllowAuthSave

Понекад више корисника користи исти налог на истом компјутеру. У таквим ситуацијама стварно се не захтева меморисање аутентикационих података. Подешавањем ове вредност на лаж онемогућава се сачувај аутентификацију дугме у дијалогу аутентикације.

AllowUnversionedObstruction

Ако обнављање дода нови фајл из спремишта који већ постоји у локалној радној копији као неверзионисани фајл, подразумевана акција је да се чува локални фајл, приказујући га као (могуће) модификованом верзијом новог фајла из спремишта. Ако вам је драже да ТортоисеСВН креира конфликт у таквој ситуацији подесите ову вредност на лаж.

AlwaysExtendedMenu

Као и код претраживача, ТортоисеСВН приказује додатне команде ако је Схифт тастер притиснут док је контекст мени отворен. Да се форсира ТортоисеСВН да омогући приказивање ове проширене команде подесите ову вредност на истина.

AutoCompleteMinChars

Минимални износ карактера које едитор приказује при ауто-комплементирајућем попапу. Уобичајена вредност је 3.

AutocompleteRemovesExtensions

Ауто-комплетирајућа листа приказана у едитору порука урезивања приказује имена фајлова излистаних за урезивање. Такође обухвата ова имена са уклоњеном екстензијом, подесите ову вредност на истина.

BlockPeggedExternals

Фајл екстернали који су означени према специфичној ревизији блокирани су да не буду изабрани при урезивању. Ово је због субсеквентних обнављања који би вратили ове измене опет осим при подешавању означене ревизије.

Подеси вредност лаж у случају ако још желите да урежете измене у такве екстернал фајлове.

BlockStatus

Ако не желите да експлорер усклади статус прекривача док се друга ТортоисеСВН команда извршава ( нпр. Усклади, Урежи, ...) подесите ову вредност на истина.

CacheTrayIcon

Да би додали кеш икону за ТСВНЦасхе програм, поставите ову вредност на истина. Ово је стварно корисно само за програмере када вам љубазно дозвољавају да завршите програм.

ColumnsEveryWhere

Додатне колоне ТортоисеСВН додаје за детаљни преглед у Виндоус Експлореру су нормално активне само у радној копији. Ако их желите да буду доступне било где, не само у радним копијама, подесите вредност истина. Приметимо да су додатне колоне доступне само у ХП. Виста и каснији уопште не подржавају те особине. Међутим неке замене претраживача од трећих лица подржавају то чак и на Виндоузу после ХП.

ConfigDir

Можете специфицирати различиту локацију за Субверзиони конфигурациони фајл. Ово ће утицати на све ТортоисеСВН операције.

CtrlEnter

У већини дијалога у ТортоисеСВН, можете користити Ctrl+Enter да одбаците дијалог као кад кликнете на ОК тастер.Ако не желите ово, подесите вредност на лаж.

Debug

Подесите на истина ако желите да дијалог искочи за сваку командну линију која се користи да се покрене ТортоисеПроц.еxе.

DebugOutputString

Подесите ово на истина ако желите ТортоисеСВН да штампа поруке дебаговања током извршења. Поруке могу бити покупљене само специјалним алатом за дебаговање.

DialogTitles

Уобичајени формат (вредност 0) дијалог наслова је урл/путања - име дијалога - ТортоисеСВН. Ако подесите ову вредност на 1, формат се мења у име дијалога - урл/путања - ТортоисеСВН

DiffBlamesWithTortoiseMerge

ТортоисеСВН допушта да означите спољашњи дифф прегледач. Већина таквих прегледача, међутим, не одговара за измену окривљавања (одељак под именом „Разликеке окривљавања“), тако да можете желети да се вратите ТортоисеМерге у том случају. Да бисте то урадили креирајте подесите ову вредност на истина.

DlgStickySize

Ова вредност одређује број пиксела које дијалог има да буде близу граница које дијалог покрива. Уобичајена вредност је 3. Да се онемогући ово вредност ставити да је нула.

FixCaseRenames

Неке апликације мењају величину слова имена фајлова без упозорења мада те измене нису стварно неопходне нити су тражене. На пример измена од file.txt у FILE.TXT неће сметати обичним Виндоуз апликацијама, али је Субверзија осетљива на величину слова у овом случају. Због тога ТортоисеСВН аутоматски фиксира такве измене величине слова.

Ако не желите да ТортоисеСВН аутоматски фиксира измене величине слова за вас, можете подесити ову вредност на false.

FullRowSelect

Статус лист контрола која се користи у разним дијалозима (нпр. урезивање, провера-за-изменама, додавање, враћање, ...) користе избор пуног реда (тј. ако изаберете неки улаз, пун ред се изабере, не само прва колона). Ово је у реду, али изабрани ред покрива слику подлоге десно доле, што изгледа ружно. Да би се онемогућио избор пуног реда поставите вредност на лаж.

GroupTaskbarIconsPerRepo

Ова опција одређује како су Вин7 иконе на алатпулту различитих ТортоисеСВН дијалога и прозора груписане заједно. Ова опција нема ефекта на Висти!

 1. Уобичајена вредност је 0. Са овим подешавањем, иконе су груписане заједно са типом апликације. Сви дијалози ТортоисеСВН су груписани заједно, сви прозори ТортоисеСВН су груписани заједно, ...

  Слика 4.94. Алатни панел са уобичајеним груписањем

  Алатни панел са уобичајеним груписањем


 2. Ако се сетује 1, онда уместо свих дијалога у једној појединачној групи по апликацији, групишу се заједно спремиштем. На пример, ако имате дијалог дневника и отворен дијалог урезивања за спремиште A, и дијалог провера-измена и дијалог дневника за спремиште Б, онда постоје две групе апликационих икона приказаних у Вин7, једна група за за свако спремиште. Али Тортоисемерге прозори нису груписани заједно са ТортоисеСВН дијалозима.

  Слика 4.95. Алатни пулт са груписањем спремишта

  Алатни пулт са груписањем спремишта


 3. Ако се сетује 2, онда груписање ради као да је сетовано 1, осим што ТортоисеСВН, ТортоисеМерге, ТортоисеБламе, ТортоисеИДифф и ТортоисеУДифф прозори су груписани заједно. На пример, ако имате отворен дијалог урезивања и двоструко кликнете измењен фајл, отворени ТортоисеМерге диф прозор ће поставити исту групу иконе на алатном панелу као икона дијалога урезивања.

  Слика 4.96. Алатни пулт са груписањем спремишта

  Алатни пулт са груписањем спремишта


 4. Ако се стави 3, онда груписање ради као да је стављено 1, али груписање није према спремишту већ према радној копији. Ово је корисно ако имате све ваше пројекте у истом спремишту али различите радне копије за сваки пројекат.

 5. Ако се стави 4, онда груписање ради као да је стављено 2, али груписање није дато према спремишту већ према радној копији.

HideExternalInfo

Ако је то подешено на лаж, онда сваки svn:externals је приказан у току усклађивања посебно.

Ако је подешено на истина (уобичајено), онда усклађена информација за екстернале је приказана само ако се екстерналима приступа при усклађивању, нпр. ако се мењају на неки начин. У другом случају је приказана са нормалним фајловима и фолдерима.

GroupTaskbarIconsPerRepoOverlay

Ово нема утицаја ако је опција GroupTaskbarIconsPerRepo сетована на 0 (види горе).

Ова опција је подешена на истина, онда свака икона на Вин7 алат пулту приказује мали обојени квадратни прекривач, означавајући да су дијалози/прозори заузети.

Слика 4.97. Алатни пулт груписање са колор прекривачима спремишта

Алатни пулт груписање са колор прекривачима спремишта


IncludeExternals

Подразумевано, ТортоисеСВН увек ради онављања са укљученим екстерналима. Ово искључује проблеме са неконзистентним радним копијама. Ако међутим имате сетован део екстернала обнављање може да узме неко време. Подесите ову вредност на лаж да урадите подразумевано обнављање са исљученим екстерналима. Да ускладите са укљученим екстерналима, или извршите Усклади са ревизијом... дијалог или подесите ову вредност на истина поново.

LogFindCopyFrom

Када је дијалог покренут из чаробњака стапања већ стопљене ревизије су приказане сиво, али ревизије иза тачке где је грана креирана су такође приказане. Ове ревизије су приказане црно јер се не могу стапати.

Ако је ова опција подешена на истина онда ТортоисеСВН покушава да нађе ревизију где је грана креирана и крије све ревизије иза те ревизије. Због тога је таопција уобичајено искључена. Такође, та опција не ради са неким СВН серверима (нпр. Гугле коде хостинг, види issue #5471).

LogMultiRevFormat

Формат стринг за поруке дневника када су вишеструке ревизије изабране у дневнику дијалога.

Можете користити следеће замене у формат стрингу:

%1!ld!
добијен изменом са текстом ревизионог броја
%2!s!
добијен изменом кратком поруком дневника ревизије
LogStatusCheck

Дневник дијалог приказује путању ревизије радне копије зацрњено. Ало ово захтева да дијалог дневника нађе статус те путање. Осим за веома велике радне копије ово се брзу заврши, можете подесити вредност на лаж да деактивирате ову особину.

MergeLogSeparator

Када стапате ревизије из друге гране, и информације праћења стапања су доступне, дневник поруке из ревизија које стапате се сакупљају да направе дневник поруку урезивања. Предефинисани стринг се користи да одвоји појединачне дневник поруке стопљених ревизија. Ако више волите, можете подесити ову вредност да садржи сепаратор стринг по вашем избору.

NumDiffWarning

Ако желите да прикажете диф одједном за више ставки него је специфицирано подешавањем најпре се приказује дијалог упозорења. Уобичајено је 10.

OldVersionCheck

ТортоисеСВН проверава да ли је доступна нова верзија отприлике једном недељно. Ако је нађена обновљена верзија, дијалог урезивања приказује линк контролу са информацијом. Ако волите да задржите старо понашање где дијалог искаче нотирајући о обнављању подесите ову вредност на истина.

RepoBrowserTrySVNParentPath

Претраживач спремишта покушава да нађе веб страницу коју је генерисао СВН сервер конфигурисан са СВНПарентПат директивом да се добије листа спремишта. Да би се онемогућило такво понашање поствите вредност на лаж.

ScintillaBidirectional

This option enables the bidirectional mode for the commit message edit box. If enabled, right-to-left language text editing is done properly. Since this feature is expensive, it is disabled by default. You can enable this by setting this value to true.

ScintillaDirect2D

Ова опција омогућава коришћење Директ2Д убрзано цртање у Сцинтила контроли која се користи као бокс уређивања у нпр. дијалогу урезивања, и такође, за јединствене диф прегледаче. Са неким график картама, међутим, ово понекад не ради исправно тако да курсор за унос текста није увек видљив. Ако се то деси можете искључити ову особину подешавањем вредности на лаж.

OutOfDateRetry

This parameter specifies how TortoiseSVN behaves if a commit fails due to an out-of-date error:

0

The user is asked whether to update the working copy or not, and the commit dialog is not reopened after the update.

1

This is the default. The user is asked whether to update the working copy or not, and the commit dialog is reopened after the update so the user can proceed with the commit right away.

2

Similar to 1, but instead of updating only the paths selected for a commit, the update is done on the working copy root. This helps to avoid inconsistent working copies.

3

The user is not asked to update the working copy. The commit simply fails with the out-of-date error message.

PlaySound

If set to true, TortoiseSVN will play a system sound when an error or warning occurs, or another situation which is important and requires your attention. Set this to false if you want to keep TortoiseSVN quiet. Note that the project monitor has its own setting for playing sounds, which you can configure in its settings dialog.

ShellMenuAccelerators

ТортоисеСВН користи акцелераторе за своје улазе контекст мени претраживача. Како ово може довести до дублирање скцелератора (нпр. СВН Урежи има Алт-Ц акцелератор, али исто је и са Копирање улаз претраживача). Ако не желите или вам треба алцелератор ТортоисеСВН улаза, подесите вредност на лаж.

ShowContextMenuIcons

Ово је корисно ако користите нешто друго осим виндоуз експлорера или ако наиђете на проблеме са некоректним приказом контекстног менија. Подесите ову вредност на лаж ако не желите да ТортоисеСВН приказује иконе ставке контекст менија шкољке. Подесите ову вредност на истина да опет приказује иконе.

ShowAppContextMenuIcons

Ако не желите да ТортоисеСВН приказује иконе за контекст мени у свом дијалогу подесите вредност на лаж.

StyleCommitMessages

Урезивање и дневник дијалог користе стил (нпр. болд, италик) у поруци урезивања (види одељак под именом „Урезивање дневника порука“ за детаље). Ако не желите да то урадите подесите вредност на лаж.

UpdateCheckURL

Ова вредност садржи УРЛ из кога ТортоисеСВН покушава да скине текст фајл да би нашла да ли је обнављање могуће. Ово може бити корисно за администрације компанија који не желе да њихови корисници обнављају ТортоисеСВН док они не одобре.

VersionCheck

ТортоисеСВН проверава да ли постоји доступна нова верзија једанпут недељно.Ако не желите да ТортоисеСВН врши ову проверу подесите ову вредност на лаж.