Manuals

Poglavlje 7. IBagtragačSnabdevač interfejs

Sadržaj

Konvencija označavanja
IBagtragačSnabdevač interfejs
IBagtragačSnabdevač2 interfejs

Da bi dobili čvršću integraciju sa problem tragačem jednostavnim korišćenjem bugtraq: osobina, TortoiseSVN može učiniti korišćenje COM jezička. Sa takvim jezičkom moguće je naći informaciju direktno iz problem tragača, interakcija sa korisnikom i obezbeđivanje informacioni povratak na TortoiseSVN o otvorenim problemima, verifikuje dnevnik poruke koje uneo korisnik i čak izvršne akcije posle uspešnog urezivanja npr. zatvaranje problema.

Ne možemo obezbediti informaciju i tutorijale o tome kako da primenite COM objekte u vašim izabranim programskim jezicima, ali imamo primere jezičkaa u C++/ATL i C# u vašem spremištu u contrib/issue-tracker-plugins folder. U folderu možete takođe naći željene fajlove za uključivanje koji su vam potrebni da napravite jezičak. (odeljak pod imenom „Licence“ objašnjava kako pristupiti spremištu.)

Važno

Treba obezbediti obe verzije jezičkaa, i 32-bitnu i 64-bitnu. Pošto h64-Verzija TortoiseSVN ne može koristiti 32-bitne jezičke i obratno.

Konvencija označavanja

Ako realizujete problem tragač plagin za TortoiseSVN molim vas nemojte ih označiti Tortoise<Something>. Voleli bi da rezervišemo Tortoise prefiks za klijente kontrole verzija integrisane u školjci vindousa. Na primer: TortoiseCVN, TortoiseSVN, TortoiseHg i TortoiseBzr su svi klijenti kontrole verzija.

Molim vas označite vaš plagin za Tortoise klijent Turtle<Something>, gde <Something> ukazuje na problem tragač na koji se spajate. Alternativno izaberite ime koje zvuči kao Turtle ali ima različito prvo slovo. Lepi primeri su:

  • Gurtle - Problem tragač plagin za Google kod

  • TurtleMine - Problem tragač plagin za Redmine

  • VurtleOne - Problem tragač plagin za VersionOne

TortoiseSVN homepage