Manuals

Integrointi web-pohjaisiin arkistoselaimiin

Subversionin yhteyteen on saatavilla useita web-pohjaisia arkistoselaimia, esim. ViewVC ja WebSVN

Voit kytkeä TortoiseSVN:n valitsemaasi arkistoselaimeen. Tämän tehdäksesi sinun on määriteltävä muutamia kansio-ominaisuuksia: (”Projektiasetukset”)

webviewer:revision

Aseta tämä ominaisuus arkistoselaimesi paikantimeen nähdäksesi kaikki tietyn version muutokset. Sen on oltava URI-muotoinen ja sisällettävä termi %REVISION%, joka korvataan tarvittavalla versionumerolla. Tämän avulla TortoiseSVN kykenee näyttämään komennon KontekstivalikkoKatso versiota web-selaimessa loki-ikkunassa.

webviewer:pathrevision

Aseta tämä ominaisuus arkistoselaimesi paikantimeen nähdäksesi muutokset valitun version tietyssä tiedostossa. Sen on oltava URI-muotoinen ja sisällettävä termit %REVISION% ja %PATH%. %PATH% korvataan arkiston juuren suhteen suhteellisella polulla. Tämän avulla TortoiseSVN osaa näyttää komennon KontekstivalikkoKatso tiedoston versiota web-selaimessa Joes esimerkiksi napsautat hiiren oikeaa näppäintä loki-ikkunan alapaneelissa tiedoston /trunk/src/file kohdalla, paikantimen termi %PATH% saa arvon /trunk/src/file.

Voit myös käyttää suhteellisia paikantimia absoluuttisten sijaan. Tästä on hyötyä, mikäli selaimesi on samassa nimialueessa / palvelimella kuin arkistosi. Jos nimialue joskus muuttuu, et joudu muuttamaan webviewer:revision ja webviewer:pathrevision -ominausuuksia. Muoto on sama kuin ominaisuudella bugtraq:url, ks. luku ”Integrointi vikaseurantaohjelmiin”.

Aseta ominaisuudet kansioille

Nämä ominaisuudet on asetettava kansioille, jotta ne toimisivat. Kun toimitat tiedoston tai kansion, ominaisuudet luetaan kansiosta. Jos niitä ei löydy sieltä, TortoiseSVN etsii ylöspäin kansiopuussa kunnes vastaan tulee versioimaton kansio tai työkopion juurikansio (esim. C:\). Jos voit olla varma, että kukin käyttäjä hakee työkopion esim. vain päähaarasta eikä jostain sen alikansiosta, riittää asettaa ominaisuudet päähaarakansiolle (trunk/). Jos et voi olla varma tästä, ominaisuudet kannattaa asettaa palautuvasti kaikille alikansioille. Syvemmällä projektihierarkiassa oleva ominaisuus vie voiton ylemmillä tasoilla (lähempänä kansiota trunk/) olevista.

Projektiominaisuuksien yhteydessä (ts. i.e. tsvn:, bugtraq: ja webviewer:) valinta Sovella palautuvasti asettaa ominaisuuden kaikille kansiopuun alikansioille (muttei tiedostoille).

Kun lisäät työkopioon uusia alikansioita, TortoiseSVN lisää yläkansion projektiominaisuudet niihin automaattisesti.

Rajoitukset arkistoselainta käytettäessä

Koska kytkentä arkistoselaimeen vaatii Subversion-ominaisuuksien käyttöä, näet tulokset vain työkopion kautta. Ominaisuuksien haku palvelimelta on hidasta, joten tämä toiminto ei ole käytettävissä arkistoselaimessa, ellet käynnistä arkistoselainta työkopiostasi. Jos siis käynnistät arkistoselaimen antamalla arkiston paikantimen, tämä ominaisuus ei ole käytettävissä.

Samasta syystä projektiominaisuudet eivät leviä automaattisesti, kun alikansio lisätään arkistoselaimen kautta.

TortoiseSVN homepage