Manuals

Luku 1. Alkuun pääseminen

Sisällys

TortoiseSVN-ohjelman asentaminen
Järjestelmävaatimukset
Asennus
Peruskäsitteitä
Kokeilemaan!
Arkiston luominen
Projentin tuominen arkistoon
Työkopion hakeminen
Muutosten tekeminen
Uusien tiedostojen lisääminen
Projektin historian tutkiminen
Muutosten peruminen
Eteenpäin...

Tämä luku on tarkoitettu ihmisille, jotka haluavat selvittää, mikä TortoiseSVN on ja testata sen. Siinä kuvataan asennukseen ja paikallisen arkiston luontiin liittyvät asiat sekä käydään läpi yleisimmät toiminnot.

TortoiseSVN-ohjelman asentaminen

Järjestelmävaatimukset

TortoiseSVN toimii Windows Vistassa ja sitä uudemmissa Windows-versioissa. Se on saatavana sekä 32- että 64-bittisenä versiona. 64-bittinen asennusohjelma sisältää myös 32-bittiset laajennusosat, minkä ansiosta 32-bittistä versiota ei tarvitse asentaa erikseen, jotta TortoiseSVN-komennot ja kuvakkeet saataisiin käyttöön 32-bittisissä sovelluksissa.

Tuki Windows 98, Windows ME ja Windows NT4 -käyttöjärjestelmille loppui versiossa 1.2.0; Windows 2000 -tuki sekä Windows XP SP2 -tuki puolestaan loppui versiossa 1.7.0. Tuki Windows XP SP3 -järjestelmälle loppui versiossa 1.9.0. Voit yhä asentaa jonkun näistä vanhemmista versioista, mikäli tarvitset niitä.

Asennus

TortoiseSVN sisältää helppokäyttöisen asennusohjelman. Kaksoisnapsauta asennustiedostoa ja seuraa ohjeita - asennusohjelma huolehtii lopusta. Muista käynnistää tietokone uudelleen asennuksen jälkeen.

Tärkeää

TortoiseSVN-asennukseen tarvitaan pääkäyttäjän oikeudet. Asennusohjelma pyytää tarvittaessa oikeudet.

TortoiseSVN-käyttöliittymä voidaan kääntää eri kielille erikseen noudettavien kielipakettien avulla. Katso lisätietoa luvusta Liite G, Kielipaketit ja tavutuksen tarkastus.

Jos törmäät ongelmiin asennuksen aikana tai ohjelmaa käyttäessäsi, tarkista projektin FAQ paikantimesta https://tortoisesvn.net/faq.html.

TortoiseSVN homepage