Manuals

Dodajanje datotek in map na seznam prezrtih elementov

Slika 4.33. Kontekstni menu v Raziskovalcu za datoteke brez različic

Kontekstni menu v Raziskovalcu za datoteke brez različic


V večini projektov obstajajo datoteke in mape, ki jih ne dajemo pod nadzor različic. To so datoteke, ki jih naredi prevajalnik (*.obj, *.lst), mape, kamor se shranjujejo izvršne datoteke. Ko objavljate spremembe, TortoiseSVN prikaže datoteke brez različic, kar napolni seznam v oknu za objave. Seveda lahko prikaz datotek brez različic izklopite, vendar lahko to povzroči, da pozabite dodati nove izvorne datoteke v skladišče.

Tem problemom se najlažje izognete, če dodate generirane datoteke na projektni seznam prezrtih elementov. Na ta način se te datoteke ne bodo pojavile v oknu za objave, medtem ko boste tam še vedno videli izvorne datoteke brez različic.

If you right click on a single unversioned file, and select the command TortoiseSVNAdd to Ignore List from the context menu, a submenu appears allowing you to select just that file, or all files with the same extension. Both submenus also have a (recursively) equivalent. If you select multiple files, there is no submenu and you can only add those specific files/folders.

If you choose the (recursively) version of the ignore context menu, the item will be ignored not just for the selected folder but all subfolders as well. However this requires SVN clients version 1.8 or higher.

Če želite iz seznama prezrtih odstraniti enega ali več elementov, desno kliknite na elemente in izberite TortoiseSVNOdstrani s seznama prezrtih Dostopate pa lahko tudi neposredno do lastnosti svn:ignore določene mape. To vam omogoča, da določite bolj splošne vzorce za preziranje, kar je opisano spodaj. Za neposredno nastavljanje lastnosti preberite “Nastavitve projekta”. Upoštevajte, da je vsak vzorec za prezrte datoteke potrebno vpisati v svojo vrstico. Ločevanje s presledki ne deluje.

Splošni seznam prezrtih elementov

Drug način, kako prezreti datoteke, je dodajanje na splošni seznam prezrtih elementov. Razlika je v tem, da je splošen seznam lastnost odjemalca. Velja za vse projekte v sistemu Subversion, vendar le na računalniku, kjer je nameščen odjemalec. Kjer je to le mogoče, je v splošnem bolje uporabiti lastnost svn:ignore, ker jo lahko nastavimo na določene dele projekta, poleg tega pa velja za vse uporabnike, ki prevzamejo projekt. Za več informacij preberite “Splošne nastavitve”.

Dodajanje elementov pod nadzorom različic na seznam prezrtih

Datotek in map pod nadzorom različic ni mogoče prezreti. Če ste dali datoteko pod nadzor različic po pomoti, preberite “Kako dodam na seznam prezrtih datoteke, ki so že pod nadzorom”, kjer je opisano, kako jo iz sistema nadzora odstranite.

Iskanje vzorcev v seznamu prezrtih elementov

Iskanje vzorcev v sistemu Subversion uporablja tehniko, ki izvira iz sistema Unix in se uporablja za določanje datotek z uporabo meta-znakov. Naslednji znaki imajo poseben pomen:

*

Poišče katerikoli niz znakov ali prazen niz (brez znakov).

?

Poišče katerikoli znak.

[...]

Poišče katerikoli znak, ki je podan v oglatem oklepaju. Par znakov znotraj oklepajev, ločen z -, pomeni katerikoli znak med tema dvema znakoma. Primer: [AGm-p] išče kateregakoli izmed naslednjih znakov: A, G, m, n, o ali p.

Pattern matching is case sensitive, which can cause problems on Windows. You can force case insensitivity the hard way by pairing characters, e.g. to ignore *.tmp regardless of case, you could use a pattern like *.[Tt][Mm][Pp].

Če vas zanima uradna definicija iskanja vzorcev v datotekah, jo najdete v Specifikaciji IEEE za ukaze lupine Pattern Matching Notation.

No Paths in Global Ignore List

You should not include path information in your pattern. The pattern matching is intended to be used against plain file names and folder names. If you want to ignore all CVS folders, just add CVS to the ignore list. There is no need to specify CVS */CVS as you did in earlier versions. If you want to ignore all tmp folders when they exist within a prog folder but not within a doc folder you should use the svn:ignore property instead. There is no reliable way to achieve this using global ignore patterns.

TortoiseSVN homepage