Додатак E. Командна Линија Интерфејс Унакрсне Референце

Садржај

Конвенције и основна правила
ТортоисеСВН команде
Преузимање
Обнављање
Усклади са ревизијом...
Урезивање
Разл
Прикажи дневник
Провера измена
Ревизиони граф
Репо-претраживач
Уреди сукоб
Решено
Преименуј
Обриши
Врати на старо
Чишћење
Закључај
Скини Катанац
Грана/Ознака
Замена
Стопи
Извези
Премести
Креурај спремиште овде
Додавање
Увези
Кривац
Додај у листу за занемаривање
Изради закрпу
Примена закрпа

Понекад ово упутство указује на главне Субверзионе документе, који описују Субверзију у терминима Интерфејса Командне Линије (ИКЛ). Да би вам се помогло да разумете шта ТортоисеСВН ради иза сцене саставили смо листу која показује еквивалентне ИКЛ команде за сваки ТортоисеСВН ГУИ.

Примедба

Без обзира што постоји ИКЛ еквивалент на оно што ТортоисеСВН ради сетите се да ТортоисеСВН не позива ИКЛ већ користи Субверзиону библиотеку директно.

Ако мислите да сте нашли баг у ТортоисеСВН, можемо вам затражити да покушате да репродукујете то користећи ИКЛ, тако да можемо раздвојити ТортоисеСВН одзив од Субверзионог одива. Ове референце вам кажу са којим командама да покушате.

Конвенције и основна правила

У опису који следи УРЛ за локацију спремишта приказано је као URL, и пример може бити https://svn.code.sf.net/p/tortoisesvn/code/trunk/. Путања радне копије приказана је једноставно као PATH, и пример може бити C:\TortoiseSVN\trunk.

Важно

Пошто је ТортоисеСВН Виндоуз Екстензија Шкољке, нје могуће користити појам текућег радног директоријума. Све путање радне копије морају бити дате користећи апсулутну путању, не реалну путању.

Неке ставке су опционалне и оне су често контролисане чекбоксовима или радио дугмићима у ТортоисеСВн. Ове опције су приказане у [средњим заградама] у дефиницији командне линије.