Поглавље 7. ИБагтрагачСнабдевач интерфејс

Садржај

Конвенција означавања
ИБагтрагачСнабдевач интерфејс
ИБагтрагачСнабдевач2 интерфејс

Да би добили чвршћу интеграцију са проблем трагачем једноставним коришћењем bugtraq: особина, ТортоисеСВН може учинити коришћење ЦОМ језичка. Са таквим језичком могуће је наћи информацију директно из проблем трагача, интеракција са корисником и обезбеђивање информациони повратак на ТортоисеСВН о отвореним проблемима, верификује дневник поруке које унео корисник и чак извршне акције после успешног урезивања нпр. затварање проблема.

Не можемо обезбедити информацију и туторијале о томе како да примените ЦОМ објекте у вашим изабраним програмским језицима, али имамо примере језичкаа у Ц++/АТЛ и Ц# у вашем спремишту у contrib/issue-tracker-plugins фолдер. У фолдеру можете такође наћи жељене фајлове за укључивање који су вам потребни да направите језичак. (одељак под именом „Лиценце“ објашњава како приступити спремишту.)

Важно

Треба обезбедити обе верзије језичкаа, и 32-битну и 64-битну. Пошто х64-Верзија ТортоисеСВН не може користити 32-битне језичке и обратно.

Конвенција означавања

Ако реализујете проблем трагач плагин за ТортоисеСВН молим вас немојте их означити Tortoise<Something>. Волели би да резервишемо Тортоисе префикс за клијенте контроле верзија интегрисане у шкољци виндоуса. На пример: ТортоисеЦВН, ТортоисеСВН, ТортоисеХг и ТортоисеБзр су сви клијенти контроле верзија.

Молим вас означите ваш плагин за Тортоисе клијент Turtle<Something>, где <Something> указује на проблем трагач на који се спајате. Алтернативно изаберите име које звучи као Туртле али има различито прво слово. Лепи примери су:

  • Гуртле - Проблем трагач плагин за Гоогле код

  • ТуртлеМине - Проблем трагач плагин за Редмине

  • ВуртлеОне - Проблем трагач плагин за ВерсионОне