Поглавље 1. Кренимо од почетка

Садржај

Инсталирање ТортоисеСВН
Захтеви система
Инсталација
Основни концепти
Иди на тест драјв
Креирање спремишта
Увожење пројекта
Преузимање радне копије
Израда измена
Додавање још фајлова
Преглед историје пројекта
Поништавање измена
Померање на ...

Овај парграф помаже људима који би да пронађу шта је уопште ТортоисеСВН и даје им тест драјв. Он објашњава како инсталирати ТортоисеСВН и подесити локално спремиште, и проводи их кроз већину обично коришћених операција.

Инсталирање ТортоисеСВН

Захтеви система

ТортоисеСВН се извршава на Виндоуз Виста и вишим системима и доступан је за 32-битне и 64-битне системе. Инсталер за 64-битни Виндоуз укључује и 32-битно проширење. Што значи да вам није потребна 32-битна верзија посебно да би добили ТортоисеСВН контекст мени и прекриваче у 32-битним апликацијама.

Подршка за Виндоуз 98, Виндоуз МЕ и Виндоуз НТ4 је избачена из верзије 1.2.0, и Виндоуз 2000 и ХП до СП2 подршка је избачена у 1.7.0. Подршка за Виндоуз ХП са СП3 је избачена у 1.9.0. Можете још увек скинути и инсталирати старије верзије ако су вам потребне.

Инсталација

ТортоисеСВН долази са инсталатором који је лак за употребу. Двоструко кликните на инсталатор фајл и пратите инструкције. Инсталатор ће бринути о осталом. Немојте заборавити да ребутујете систем после инсталације.

Важно

Потребне су вам администарторске привелегије да инсталирате ТортоисеСВН. Инсталтор ће вас питати за администраторсеке дозволе ако је неопходно.

Језички пакети су доступни и преводе ТортоисеСВН кориснички интерфејс у много различитих језика. Молим проверите Додатак G, Језички пакет и провера синтаксе за више информација како да их инсталирате.

Ако наиђете на неки проблем у току или после инсталације ТортоисеСВН реферишите онлајн FAQ на https://tortoisesvn.net/faq.html.