Manuals

Tiedostojen ja kansioiden kopiointi, siirto ja uudelleen nimeäminen

Usein käy, että sinulla on jo tarvitsemasi tiedostot jossain arkistosi toisessa projektissa, ja haluat vain kopioida ne uuteen projektiin. Voisit yksinkertaisesti kopioida tiedostot työkopioosi ja lisätä ne, mutta tällöin menettäisit muutoshistorian. Lisäksi on huomattava, että jos myöhemmin teet muutoksia alkuperäisiin tiedostoihin, voit yhdistää ne automaattisesti vain, jos uusi kopio on suhteessa vanhaan Subversion-arkistossa.

Helpoin tapa kopioida tiedostoja ja kansioita työkopiossa on käyttää hiiren oikean näppäimen raahausvalikkoa. Kun oikea-raahaat tiedoston tai kansion työkopiosta toiseen (tai jopa saman kansion sisällä), esiin aukeaa kontekstivalikko, kun vapautat hiiren.

Kuva 4.32. Oikea-raahaa -valikko versioidulle kansiolle

Oikea-raahaa -valikko versioidulle kansiolle


Näillä komennoilla voit kopioida olemassa olevaa, versioitua sisältöä paikasta toiseen, ja mahdollisesti nimetä sen samalla uudelleen.

Voit myös kopioida tai siirtää versioituja tiedostoja työkopion sisällä tai kahden työkopion välillä perinteisellä leikkaa-liimaa -menetelmällä. Käytä Windowsin normaaleja Kopioi tai Leikkaa -toimintoja kopioidaksesi yhden tai useamman versioidun kohteen leikepöydälle. Jos leikepöytä sisältää tällaisia versioituja kohteita, voit käyttää komentoa TortoiseSVNLiitä (huomaa: ei Windowsin tavallinen Liitä -komento) kopioidaksesi tai siirtääksesi kohteet uuteen paikkaan työkopiossa.

Voit kopioida tiedostoja ja kansioita työkopiostasi muualle arkistoon komennolla TortoiseSVNLuo haara / merkitty versio. Katso lisää luvusta ”Haaran tai merkityn version luonti”.

Voit etsiä lokista tiedoston tai kansion vanhemman version, ja kopioida sen uuteen paikkaan arkistossa suoraan loki-ikkunasta komennolla KontekstivalikkoLuo versiosta haara / merkitty versio. Katso lisää luvusta ”Lisätietoa”.

Voit myös käyttää arkistoselainta etsimään haluamasi sisältö ja kopioidaksesi sen työkopioosi suoraan arkistosta, tai kopioidaksesi sen toiseen paikkaan arkistossa. Katso lisää luvusta ”Arkistoselain”.

Kopiointi arkistojen välillä ei ole mahdollista

Vaikka voit kopioida ja siirtää tiedostoja tai kansioita arkiston sisällä, niin kopiointi arkistojen välillä historiatiedot säilyttäen ei ole mahdollista. Ei, vaikka arkistot sijaitsisivat samalla palvelimella. Voit ainoastaan kopioida lähdesisällön nykytilassaan ja lisätä sen uutena sisältönä toiseen arkistoon.

Jos et ole varma, viittaako samalla palvelimella sijaitsevaa kaksi paikanninta eri arkistoihin, käytä arkistoselainta avataksesi toisen paikantimen ja siirtyäksesi sen juureen. Jos voit nyt nähdä molemmat paikantimet samassa arkistoselaimessa, ne sijaitsevat samassa arkistossa.

TortoiseSVN homepage