Manuals

Tiedostojen ja kansioiden ohittaminen

Kuva 4.33. Resurssienhallinnan kontekstivalikko versioimattomille tiedostoille

Resurssienhallinnan kontekstivalikko versioimattomille tiedostoille


Useimmissa projekteissa on tiedostoja ja kansioita, joita ei tulisi versioida. Tällaisia ovat esim. kääntäjän luomat tiedostot (*.obj, *.lst), tehdyn sovelluksen sisältävä kansio, jne. Aina kun toimitat muutokset, TortoiseSVN näyttää versioimattomat tiedostosi, mikä täyttää toimitusikkunan tiedostolistan. Voit tietysti kytkeä näiden tiedostojen näytön pois päältä, mutta silloin saatat joskus unohtaa versioida uudet tiedostot.

Paras tapa välttää näitä ongelmia on lisätä tällaiset tiedostot projektin ohituslistaan. Siten ne eivät koskaan näy toimitusikkunassa, mutta versioimattomat, aidosti uudet tiedostot näkyvät silti.

Jos oikea-napsautat versioimatonta tiedostoa ja annat komennonTortoiseSVNLisää ohituslistaan, esiin aukeaa alivalikko, jossa voit valita vain kyseisen tiedoston, tai kaikki tiedostot, joilla on sama pääte. Molemmille valinnoille on lisäksi (palautuvasti) -vaihtoehto. Jos valitset useita tiedostoja, alivalikkoa ei näytetä ja voit lisätä ohituslistaan vain valitut tiedostot/kansiot.

Kun valitset ohitusvalikon (palautuvasti) -vaihtoehdon, tiedosto ohitetaan myös nykyisen kansion alihakemistoissa. Tämä toiminto on tarjolla versiosta 1.8 alkaen.

Jos haluat myöhemmin poistaa yhden tai useamman kohteen ohituslistasta, oikea-napsauta niitä ja valitse komentoTortoiseSVNPoista ohituslistasta Voit myös muokata kansion svn:ignore-ominaisuutta suoraan. Tällä tavalla voit määritellä yleisempiä ohituslausekkeita, kuten alla on kuvattu. Katso luvusta ”Projektiasetukset” lisätietoa ominaisuuksien asettamisesta suoraan. Huomaa, että kukin ohituslauseke pitää laittaa omalle rivilleen - pelkkä välilyönnein erottaminen ei riitä.

Yleinen ohituslista

Toinen tapa ohittaa tiedostoja on lisätä ne yleiseen ohituslistaan. Suuri ero tässä on se, että yleinen ohituslista on asiakaspään ominaisuus. Se koskee kaikkia Subversion-projekteja, mutta vain yhdessä työasemassa. Yleisesti ottaen on parempi käyttää svn:ignore-ominaisuutta, mikäli mahdollista, koska sitä voidaan käyttää projektin valittuihin osa-alueisiin, ja se toimii yhtäläisesti kaikille, jotka ottavat projektista työkopion. Luvussa ”Yleiset asetukset” on lisätietoa asetuksesta.

Versioitujen kohteiden ohittaminen

Versioituja tiedostoja ja kansioita ei voi koskaan ohittaa - tämä on Subversionin ominaisuus. Jos versioit tiedoston vahingossa, lue luvusta ”Ohita aiemmin versioidut tiedostot” ohjeet, kuinka poistaa sen versiointi.

Tiedostonimien täsmäys ohituslistoissa

Subversionin ohituslausekkeet hyödyntävät tiedostonimien yleistystä (globbing), alun perin Unixista lähtöisin olevaa tekniikkaa, jonka avulla tiedostonimet yleistetään käyttäen erikoismerkkejä:

*

Täsmää minkä tahansa merkkijonon, mukaan lukien tyhjä merkkijono (ei merkkejä).

?

Täsmää minkä tahansa yksittäisen merkin.

[...]

Täsmää yhden hakasuluissa olevista merkeistä. Hakasulkujen sisällä merkillä - erotettu merkkipari täsmää minkä tahansa merkkien välissä olevan merkin. Esimerkiksi [AGm-p] täsmää minkä tahansa seuraavista: A, G, m, n, o ja p.

Hahmontäsmäys riippuu merkkien tasosta, mikä voi aiheuttaa ongelmia Windowsissa, Voit pakottaa ei-riippuvan käytöksen (työläästi) parittamalla merkit, esim. ohittaaksesi *.tmp-hahmon merkkien tasosta riippumatta, voit käyttää hahmoa *.[Tt][Mm][Pp].

Jos olet kiinnostunut yleistyksen virallisestä määrittelystä, voit tutkia komentotulkin IEEE-määrittelyä dokumentissa Pattern Matching Notation.

Yleinen ohituslista on tyhjä

Hahmolausekkeeseen ei kannata lisätä polkunimiä - etsintä on tarkoitettu toimimaan vain yksinkertaisten tiedosto- ja hakemistonimien kanssa. Jos haluat ohittaa kaikki CVS-hakemistot, lisää pelkkä CVS ohituslistaan. Toisin kuin aiemmissa versioissa, hahmolle CVS */CVS ei ole enää tarvetta. Jos haluat ohittaa kaikki tmp-hakemistot silloin, kun ne ovat prog-hakemiston alla, mutta ei silloin, kun ne ovat doc-hakemiston alla, käytä svn:ignore-ominaisuutta Tätä ei voida luotettavasti toteuttaa yleisellä ohituslistalla.

TortoiseSVN homepage