Manuals

Leesgids

Dit boek is geschreven voor computer intellectuelen, die Subversion willen gebruiken om hun data te beheren, maar niet graag opdrachtprompts gebruiken. Aangezien TortoiseSVN een windows shell-extensie is, wordt verondersteld dat de gebruiker bekend is met de windows verkenner en weet hoe deze te gebruiken.

Dit Voorwoord legt uit wat TortoiseSBVN is, geeft een beknopte toelichting over het TortoiseSVN project en de gemeenschap die hieraan werkt, alsmede de licentievoorwaarden voor gebruik en verspreiding.

Hoofdstuk 1, Aan de slag legt uit hoe je TortoiseSVN op je PC installeert en hoe je het daarna direct kan gaan gebruiken.

In Hoofdstuk 2, Basis Versie-Beheer Concepten geven we een korte introductie van het Subversion revisie beheer systeem, dat ten grondslag ligt aan TortoiseSVN. Dit is geleend van de documentatie van het Subversion project en licht de verschillende benaderingen van versie beheer toe, alsook hoe Subversion werkt.

The chapter on Hoofdstuk 3, Het Archief explains how to set up a local repository, which is useful for testing Subversion and TortoiseSVN using a single PC. It also explains a bit about repository administration which is also relevant to repositories located on a server.

Hoofdstuk 4, Dagelijkse gebruikersgids is de belangrijkste sectie, omdat hierin de voornaamste functies van TortoiseSVN alsmede hoe ze te gebruiken, worden uitgelegd. Het is in de vorm van een handleiding, die begint met het ophalen van een werkkopie, het wijzigen ervan, het vastleggen van je wijzigingen, enz. Het vervolgt dan met meer geavanceerde thema's.

DeHoofdstuk 5, Project Monitor laat zien hoe je je Subversion projecten kan monitoren. Hierdoor mis je geen belangrijke commits van andere team leden.

Hoofdstuk 6, Het SubWCRev Programma is een afzonderlijk programma samengevoegd met TortoiseSVN, welke informatie uit je werkkopie kan halen en in een bestand kan schrijven. Het is bruikbaar om bouwinformatie in je project te voegen.

De Bijlage B, Hoe kan ik... sectie beantwoordt algemene vragen over het uitvoeren van taken, die niet expliciet op andere plekken worden behandeld.

De Bijlage D, Automatisering van TortoiseSVN toont hoe de TortoiseSVN GUI dialogen vanaf de opdrachtprompt kunnen worden aangeroepen. Dit is bruikbaar bij scripten waarbij wel gebruikersinteractie nodig is.

De Bijlage E, Opdrachtprompt Interface Cross Reference correleren de TortoiseSVN commando's met hun equivalenten in de Subversion commando regel client svn.exe.

TortoiseSVN homepage