Manuals

Dodatak C. Korisni saveti za administratore

Sadržaj

Raspoređivanje TortoiseSVN preko grupne polise
Preusmeravanje provere nadogradnje
Podešavanje SVN_ASP_DOT_NET_HACK promenljive okruženja.
Onemugući ulaz kontekstnog menija

Ovaj dodatak sadrži rešenja problema/pitanja koja biste mogli imati kada ste odgovorni za razmeštanje TortoiseSVN na više računara klijenata.

Raspoređivanje TortoiseSVN preko grupne polise

TortoiseSVN instalacija dolazi kao MSI fajl, što unači da ne bi trbalo da imate probleme pri dodavanju tog MSI fajla grupi vašeg kontrolora domena.

Dobar pregled kako da se to uradi može se naći u bazi znanja u Mikrosoftovom članku 314934: http://support.microsoft.com/?kbid=314934.

TortoiseSVN mora biti instaliran pod Kompjuter konfiguracija a ne pod Korisnička konfiguracija. Ovo zato što TortoiseSVN zahteva CRT i MFC DLL , koje mogu biti podeljene po kompjuteru a ne po korisniku. Ako stvarno morate instalirati TortoiseSVN po korisniku onda morate, najpre, instalirati MFC i CRT pakete iz verzije 12 od Mikrosofta u svaki kompjuter gde želite da instalirate TortoiseSVN po korisniku.

Možete podesiti MSI fajl ako želite da svi korisnici završe istim podešavanjem. TSVN podešavanje je zapamćeno u registrima pod HKEY_CURRENT_USER\Software\TortoiseSVN i opšte Subverziono podešavanje (koji se tiče svih Subverzionih klijenata) zapamćen je u konfig fajlovima pod %APPDATA%\Subversion. Ako vam treba pomoć sa MSI podešavanjem pokušajte jedan od forum izmena ili pretražite veb za MSI transformacija.

TortoiseSVN homepage