Manuals

Poglavlje 1. Krenimo od početka

Sadržaj

Instaliranje TortoiseSVN
Zahtevi sistema
Instalacija
Osnovni koncepti
Idi na test drajv
Kreiranje spremišta
Uvoženje projekta
Preuzimanje radne kopije
Izrada izmena
Dodavanje još fajlova
Pregled istorije projekta
Poništavanje izmena
Pomeranje na ...

Ovaj pargraf pomaže ljudima koji bi da pronađu šta je uopšte TortoiseSVN i daje im test drajv. On objašnjava kako instalirati TortoiseSVN i podesiti lokalno spremište, i provodi ih kroz većinu obično korišćenih operacija.

Instaliranje TortoiseSVN

Zahtevi sistema

TortoiseSVN se izvršava na Vindouz Vista i višim sistemima i dostupan je za 32-bitne i 64-bitne sisteme. Instaler za 64-bitni Vindouz uključuje i 32-bitno proširenje. Što znači da vam nije potrebna 32-bitna verzija posebno da bi dobili TortoiseSVN kontekst meni i prekrivače u 32-bitnim aplikacijama.

Podrška za Vindouz 98, Vindouz ME i Vindouz NT4 je izbačena iz verzije 1.2.0, i Vindouz 2000 i HP do SP2 podrška je izbačena u 1.7.0. Podrška za Vindouz HP sa SP3 je izbačena u 1.9.0. Možete još uvek skinuti i instalirati starije verzije ako su vam potrebne.

Instalacija

TortoiseSVN dolazi sa instalatorom koji je lak za upotrebu. Dvostruko kliknite na instalator fajl i pratite instrukcije. Instalator će brinuti o ostalom. Nemojte zaboraviti da rebutujete sistem posle instalacije.

Važno

Potrebne su vam administartorske privelegije da instalirate TortoiseSVN. Instaltor će vas pitati za administratorseke dozvole ako je neophodno.

Jezički paketi su dostupni i prevode TortoiseSVN korisnički interfejs u mnogo različitih jezika. Molim proverite Dodatak G, Jezički paket i provera sintakse za više informacija kako da ih instalirate.

Ako naiđete na neki problem u toku ili posle instalacije TortoiseSVN referišite onlajn FAQ na https://tortoisesvn.net/faq.html.

TortoiseSVN homepage