Водич за читање

Ова књига је написана за познаваоце компјутера који желе да користе Субверзију да управљају својим подацима, али више воле да користе ГУИ клијент уместо програма који то раде из командне линије. Како је ТортоисеСВН проширење виндоуз шкољке узима се да је корисник упознат са виндоуз претраживачем и зна како га користити.

Овај Предговор објашњава шта јеТортоисеСВН, мало оТортоисеСВН пројекту и заједницу људи који раде на њему, и услове лиценце за коришћење и дистрибуцију.

Поглавље 1, Кренимо од почетка објашњава како инсталирати ТортоисеСВН на ваш ПЦ, и како покренути исправно коришћење.

У Поглавље 2, Основни Контрола-Верзија Концепти дали смо кратак увод у Субверзија ревизиони контролни систем који покрива ТортоисеСВН. Ово је позајмљено из документације за пројекат Субверзије и објашњава резличите приступе контроли верзија, и како Субверзија ради.

Поглавље на Поглавље 3, Спремиште објашњава како подесити локално спремиште, што је корисно за тестирање Субверзије и ТортоисеСВН користећи један ПЦ. То такође објашњава помало о администрирању спремиштем што је такође релевантно за спремишта смештена на серверу.

Поглавље 4, Водич дневног коришћења је најважнији део јер објашњава све главне могућности ТортоисеСВН и како их користити. У облику је туторијала, почиње провером радне копије, њеним изменама, урезивањем ваших измена итд. Наставља се напреднијим темама.

Поглавље 6, СубВЦРев програм је посебан програм придодат ТортоисеСВН који може издвојити информације из ваше радне копије и уписати их у фајл. Ово је корисно за укључивање развојне информације у ваш пројекат.

Додатак B, Како да ја... део одговара на нека општа питања о примени задатака који нису експлицитно покривени било где.

Део Додатак D, Аутоматизовање ТортоисеСВН приказује како ТортоисеСВН ГУИ дијалози могу бити позвани из командне линије. Ово је корисно за прављење скрипта тамо где је још потребна интеракција корисника.

Додатак E, Командна Линија Интерфејс Унакрсне Референце даје корелацију између ТортоисеСВН команди и њихових еквивалената у Субверзијиног клијента командне линије свн.еxе.